LIVIU DRAGNEA: Nu putem risca să susţinem un premier de la alt partid

| 23 sep, 17:49

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că partidul pe care îl conduce nu poate risca să susţină un premier de la altă formaţiune politică în ipoteza în care Guvernul Ponta va pica în perioada următoare, transmite Agerpres.

"Am spus că PSD nu poate sta într-un Guvern, fiind cel mai mare partid din actuala coaliţie, cu un premier de la alt partid din mai multe motive. (...) Există riscul ca orice iniţiativă a PSD prin miniştrii săi, pentru a pune în practică actul de guvernare, să fie blocată de un premier de la alt partid şi PSD să ajungă în situaţia în care susţine un guvern care nu promovează în principal şi politicile social-democrate şi să şi sufere costurile guvernării. Nu putem risca aşa ceva, să susţinem alt premier din alt partid", a spus Dragnea la Adevărul Live.

Întrebat dacă PSD îi va retrage sprijinul politic lui Victor Ponta în situaţia în care preşedintele Klaus Iohannis va declara public că va susţine pentru funcţia respectivă tot un social-democrat, Liviu Dragnea a menţionat că "PSD va reacţiona atunci". 

"PSD vrea să rămână la guvernare, acum este prim-ministru Victor Ponta, moţiunea de cenzură a fost depusă împotriva Guvernului său. Noi respingem moţiunea de cenzură. În ipoteza în care premierul pleacă, ipoteză pe care nu o doreşte nimeni din partid, Guvernul pică. Încep negocieri, din momentul acela toate deciziile sunt la preşedintele Iohannis, care decide pe cine să desemneze pentru funcţia de premier care poate constitui o majoritate. Efectiv, PSD pierde guvernarea. (...) PSD va reacţiona atunci", a arătat Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 sep, 09:04
Florin
Castigati imediat, din prima luna!
Chiar daca esti multumit de viata care o duci si nu
porti grija zilei de maine,da curs acestui anunt
care te poate ajuta sa-ti completezi veniturile si chiar
sa le dublezi.Vino sa lucrezi cu noi in echipa
si tot ce a ramas vis,ti se va indeplini.
Trimite INFO la adresa de email: [email protected]
si vei primi mai multe informatii.Totul depinde doar de tine.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ