Liviu Dragnea: PSD nu are în vedere nicio formă de colaborare cu PRU

| 01 sep, 15:38

Partidul Social Democrat nu are în vedere o colaborare cu Partidul România Unită, nu vrem o relaţie cu un partid naţionalist sau poate chiar extremist, a declarat preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, joi, la finalul întâlnirii cu parlamentarii PSD.

"Din punctul meu de vedere, România se află în faţa unor mari provocări, unele care se văd, altele care nu se văd. Nu cred că răspunsul la aceste provocări este un partid naţionalist sau poate chiar extremist. În aceste condiţii, noi mulţumim foarte mult pentru grijă, dacă PRU se constituie sau se expandează pentru a ajuta PSD, mulţumim, nu. Nu vrem să avem niciun fel de relaţie cu un partid naţionalist. PSD rămâne un partid social-democrat modern, proeuropean care susţine fără ezitare parteneriatele pe care le avem strategice şi nu numai, cu toţi aliaţii noştri, în condiţiile în care PRU are nişte protocoale cu nişte partide cu foarte mari probleme şi asupra cărora există bănuieli serioase de finanţare din Est şi cu doctrine care nu au nicio legătură cu valorile şi principiile noastre", a declarat Liviu Dragnea. 

El a mai spus că există şi o diferenţă doctrinară faţă de PRU, PSD fiind "complet diferit de doctrina naţionalistă, extremistă". 

Cu privire la o afirmaţie a lui Victor Ponta care prefigura, după alegerile parlamentare, un guvern PSD, ALDE, PRU, preşedintele social-democraţilor a spus: "Dumneavoastră chiar aţi luat în serios acea variantă? Este exclusă". 

"Aşa cum PSD nu va putea intra într-un Guvern cu PNL, pentru că pragmatic vorbind va fi un guvern care nu poate funcţiona, chiar dacă am văzut foarte mulţi analişti şi membri ai Guvernului care-şi dau cu părerea despre asta, totuşi decizia este la PSD şi în PSD decizia este deja luată. Categoric, PSD nu poate intra într-un parteneriat de orice fel, cu atât mai puţin o alianţă de guvernare, cu PRU", a declarat Dragnea. 

El a mai spus că nu ia în calcul sancţionarea lui Ponta pentru declaraţiile privind PRU. 

"Faptul că dă sfaturi nu reprezintă preocuparea mea, a noastră. (...) Fiecare e liber să susţină principiile şi valorile pe care le crede de cuviinţă. E mai greu de explicat. Este o preocupare foarte mare la dumneavoastră (...) la noi în partid, cu scuzele de rigoare, noi discutăm despre programul de guvernare care este aproape de finalizare", a adăugat preşedintele PSD. 

El a completat că îşi menţine declaraţiile anterioare în ceea ce-l priveşte pe Ponta, exprimându-şi speranţa că acesta va candida la parlamentare pe listele PSD. 

"Îl apreciez pe Victor Ponta pentru ce a făcut, pentru ceea ce a făcut pentru România. (...) Sper ca, după alegerile parlamentare sau la alegerile parlamentare, să candideze pe listele PSD, să nu fie după alegerile parlamentare doar deputat, ci să aibă o poziţie importantă în statul român", a spus Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ