Locuitorii Barcelonetei se revoltă împotriva comportamentului 'antisocial' al turiştilor

| 05 sep, 2014

Ţipetele, gălăgia din timpul nopţii şi adolescenţii beţi, care se plimbă uneori goi pe stradă, au pus capăt răbdării locuitorilor din Barceloneta, unul dintre cartierele istorice ale Barcelonei, care s-au revoltat recent împotriva turismului de masă, relatează vineri AFP.

'Barceloneta se revoltă', 'Nu apartamentelor turistice' se putea citi pe pancartele artizanale, cu care mai multe sute de locuitori ai cartierului au manifestat începând de la mijlocul lunii august împotriva comportamentului 'antisocial' al turiştilor.

Deşi nemulţumirea lor este palpabilă de mai mulţi ani, publicarea recentă a unor fotografii în care tineri goi îşi fac cumpărăturile în faţa unor comercianţi indignaţi a stârnit furia rezidenţilor. 

Barceloneta, un fost cartier de pescari, a profitat de transformarea dramatică a oraşului în timpul pregătirilor pentru Jocurile Olimpice din 1992, iar plaja după ce a fost amenajată şi curăţată a devenit unul locurile preferate de turişti în Barcelona.

'Este foarte greu să trăim în aceste condiţii. Am trei copii şi nu vreau să vadă aceste lucruri', explică Eva Corbacho, o femeie în vârstă de 39 ani. Nemulţumirea ei vizează mai ales apartamentele închiriate turiştilor, majoritatea la negru, al căror număr din ce în ce mai mare a dus la o creştere a preţului la chirii.

O altă ţintă a furiei locuitorilor: primăria, acuzată de lipsă de acţiune. În faţa nemulţumirilor, primăria a înmulţit patrulele de poliţie şi inspecţiile în apartamentele suspectate că ar fi închiriate ilegal. De asemenea, la sfârşitul lunii aprilie, consiliul municipal a aprobat un moratoriu privind punerea la dispoziţie în centru de noi apartamente pentru turişti.

Problema nu se limitează doar la Barceloneta, notează AFP. În centrul istoric al oraşului şi în împrejurimile Catedralei Sagrada Familia şi ale Parcului Güell, două dintre cele mai faimoase opere ale arhitectului Antoni Gaudi, locuitorii se plâng de mult timp de afluxul de turişti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ