Londra se menţine pe locul întâi în topul celor mai vizitate oraşe. Pe ce loc se află Bucureştiul

| 11 iun, 10:40

Capitala Romaniei se situeaza pe locul 81 in topul celor mai vizitate 132 de orase din lume si a urcat o pozitie, pana pe 28, la nivel european, potrivit unui studiu dat miercuri publicitatii.

"Bucurestiul se situeaza pe locul 81 in GDCI 2015, iar la nivel regional (Europa) pe locul 28, cu o pozitie mai sus decat anul trecut", se spune in studiul anual MasterCard Global Destinations Cities Index (GDCI).

Conform cercetarii, Capitala va gazdui anul acesta 1,02 milioane de vizitatori internationali, in crestere cu 5,2%, fata de 2014. Acestia vor cheltui pe durata sederii lor in Romania un total estimat de 287 milioane dolari, cu 2,4% mai mult decat in anul precedent. In medie, un vizitator a cheltuit in Bucuresti anul trecut 281 de dolari. 

Pozitia de cea mai bine clasata destinatie internationala pentru calatorii este detinuta in continuare de Londra, pentru a cincea oara in sapte ani, conform studiului MasterCard.

Astfel, se estimeaza ca Londra va primi 18,82 milioane de vizitatori internationali in 2015, cu putin mai mult decat ocupantul locului doi, Bangkok. 

"Cele doua orase au fost fruntasele topului la fiecare editie", se precizeaza in studiu. 

Londra este urmata, in top 10, de Bangkok, cu 18,24 milioane de vizitatori, Paris - 16,06 milioane de vizitatori, Dubai - 14,26 milioane de vizitatori, Istanbul - 12,56 milioane de vizitatori, New York - 12,27 milioane de vizitatori, Singapore - 11,88 milioane de vizitatori, Kuala Lumpur - 11,12 milioane de vizitatori, Seoul - 10,35 milioane de vizitatori si Hong Kong - 8,66 milioane de vizitatori.

Potrivit MasterCard, in 2015, se estimeaza ca aproximativ 383 de milioane de calatorii cu sedere peste noapte vor fi facute de vizitatori internationali in cele 132 de orase analizate de Index, ceea ce reprezinta o cerere masiva de bunuri, servicii si experiente, intrucat acestia vor cheltui un total de 360 de miliarde de dolari pe durata vizitelor.

Conform raportului Natiunilor Unite asupra Perspectivelor de Urbanizare Mondiala, doua treimi din populatia lumii va locui in mediul urban pana in 2050.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ