Lotul 1 al autostrăzii Nădlac-Arad va fi gata în luna decembrie

| 17 iul, 2014

Lotul 1 al autostrăzii Nădlac-Arad, care se întinde între localităţile Nădlac şi Pecica, va fi gata până în luna decembrie, au dat asigurări joi, constructorii lucrării, în timpul unei vizite făcute pe şantier de premierul Victor Ponta.

Lotul 2 al autostrăzii Nădlac-Arad, care face legătura între Pecica şi municipiul Arad, ar putea fi gata tot în acest an, cu condiţia ca licitaţia pentru desemnarea constructorului să nu fie contestată, în 25 august.

Premierul Victor Ponta a explicat că în situaţia în care se finalizează doar lotul 1 al autostrăzii, în lungime de 22,1 kilometri, nu va exista un nod de descărcare spre DN7, motiv pentru care ar mai fi necesară şi darea în folosinţă a lotului 2, în lungime de 8 kilometri.

'Aceste două loturi au o istorie zbuciumată. După cum ştiţi foarte bine, lotul 1 a fost câştigat de către Romstrade în anul 2011. Nu l-au executat, a fost relicitat şi cele două companii care lucrează (acum,n.r.), termină în luna decembrie. Problema este că 22 de kilometri nu se termină într-un loc ca să şi poţi să ieşi de pe cei 22 de kilometri', a spus premierul Victor Ponta.

El a arătat că şi în cazul lotului 2 a fost nevoie de rezilierea contractului de execuţie după ce o firmă austriacă, care câştigase contractul iniţial, a dat faliment. În opinia sa, dacă nu vor fi contestaţii la licitaţia pentru desemnarea câştigătorului lucrării pentru lotul 2, în data de 25 august, atunci cei 8 kilometri care trebuie executaţi vor putea fi finalizaţi până în luna decembrie a acestui an. În aceste condiţii, se va putea circula pe 30 de kilometri de autostradă de la Nădlac la Arad.

Premierul a menţionat că în situaţia în care vor fi contestaţii nefondate în ceea ce priveşte desemnarea câştigătorului pentru lotul 2 al autostrăzii, atunci lucrările pe acest tronson nu vor putea începe mai devreme de primăvara anului viitor.

'Dacă după 25 august o luăm de la capăt cu contestaţiile înseamnă că de-abia la anul o să reuşim să înceapă lucrările. Practic, nu pot să înceapă mai devreme de martie, aprilie. Asta înseamnă că mai pierdem încă o jumătate de an', a explicat Ponta.

Lotul 1 al autostrăzii Nădlac-Arad măsoară 22,21 kilometri şi este executat de un consorţiu format din companiile Astaldi şi Max Boegl România. Valoarea contractului se ridică la 248,4 milioane lei. Lucrările au început la 22 ianuarie 2014 şi sunt prevăzute să se încheie oficial pe 22 ianuarie 2015. 

Potrivit constructorilor, până în prezent au fost executate lucrări pe 21 de kilometri de terasamente, iar asfaltul de bază a fost turnat pe o lungime de 16 kilometri. Asfaltul de uzură (stratul de uzură) a fost turnat pe o lungime de 4 kilometri. 

Pe şantier lucrează 459 de angajaţi şi 132 de autovehicule.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ