Lotul Apa Nova scapă de arest

| 25 sep, 18:46

Tribunalul Prahova a decis ca fost consilier personal lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu și Ovidiu Semenescu să fie plasați sub control judiciar în dosarul Apa Nova.

Judecătorii au respins, astfel, vineri, propunerea procurorilor DNA Ploiești privind arestarea preventivă a celor trei, dispunând față de aceștia măsura controlului judiciar.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată.

Cei trei au fost reținuți în noaptea de joi, în urma unor audieri și a unor percheziții.

Potrivit DNA, în perioada 2008 — 2015, cei trei și-au traficat influența pe care o aveau la reprezentanții unor instituții publice din România (în principal, la Primăria Generală, Consiliul General al Municipiului București, Primăria și Consiliul Local ale Sectorului 1 București) în beneficiul agenților economici care fac parte dintr-un grup de firme străin, obținând în schimb de la reprezentanții acestora sume importante de bani.

"Plata banilor a fost disimulată sub forma unor contracte încheiate cu societăți aparținând sau care sunt controlate de persoanele menționate, contracte al căror obiect nu a fost prestat în realitate. Concret, în perioada respectivă, inculpatul Semenescu, utilizând relația preferențială pe care o avea cu inculpatul Moisescu (ascendentul relațional al acestuia din urmă la nivelul Primăriei și Consiliului Local al Sectorului 1 București), a facilitat derularea activității specifice firmelor pe care le reprezenta, pe raza sectorului 1 (de exemplu: încheierea unor contracte cu instituțiile publice, obținerea unor avize, hotărâri de consiliu favorabile, evitarea luării unor măsuri nefavorabile)", susțin anchetatorii.

De asemenea, Berevoianu, în calitate de consilier al primarului general al Capitalei, ar fi susținut din această poziție interesele grupului de firme reprezentat neoficial de Semenescu.

"În schimbul influenței exercitate, inculpații Moisescu și Berevoianu au primit de la grupul de firme reprezentat neoficial de Semenescu diferite sume de bani sub paravanul unor contracte (ex. de consultanță) încheiate în mod formal, fără ca obiectul lor să fie prestat în realitate", mai afirmă procurorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ