UPDATE Noi AUDIERI în dosarul Apa Nova. Soția unui fost ministru printre cei VIZAȚI de anchetă

| 05 oct, 09:20

Continuă audierile în dosarul Apa Nova. Printre cei audiaţi este Lavinia Săniuţă, soţia fostului ministru de interne Marian Săniuţă şi directoarea generală a Veolia România, compania-mamă a Apa Nova.

UPDATE Directorul general al Apa Nova Bucureşti, Lavinia Săniuţă, care era aşteptat luni dimineaţă la DNA Ploieşti pentru a fi audiat în dosarul care vizează infracţiunile de cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă în care mai sunt vizaţi Costin Berevoianu, fost consilier personal al primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi oamenii de afaceri Vlad Moisescu şi Ovidiu Semenescu, a fost dus cu ambulanţa la spital, au declarat surse judiciare.

Potrivit acestora, Lavinia Săniuţă fusese citată pentru a fi audiată în calitate de martor în dosarul Apa Nova. Conform procedurilor, dacă aceasta nu se va prezenta la audieri şi dacă nu va prezenta o dovadă care să justifice absenţa sa, atunci procurorii vor emite mandat de aducere pe numele ei.

Săniuţă este director al Apa Nova Bucureşti începând din luna iunie a acestui an. Aceasta apare într-o interceptare cuprinsă de procurori DNA în documentele din acest dosar, Săniuţă purtând o discuţie cu Mădălin Mihailovici, director adjunct al companiei referitoare la documente pe care procurorii DNA le-au ridicat de la sediu, Apa Nova Bucureşti.

De asemenea, la sediul DNA Ploieşti mai era aşteptat pentru a fi audiat, tot în calitate de martor, Mircea Macri, persoana delegată să gestioneze contractul de concesiune al Apa Nova în Bucureşti.

Conform unor surse judiciare, acesta i-a informat pe procurori că nu se prezintă la audieri întrucât este plecat în concediu în afara ţării.

Până în vară, Lavinia Săniuţă a coordonat operaţiunile Veolia-Apa Nova în Prahova.

Potrivit procurorilor, compania dădea mită pentru a-şi putea mări tarifele în Bucureşti. Un astfel de contract ar fi permis majorarea tarifelor la apă, ceea ce a crescut profitul societăţii cu 30%, spun anchetatorii.

Până acum au fost citaţi mai mulţi directori din cadrul companiei.

Citeste si: SCANDALUL APA NOVA: Berevoianu, Moisescu şi Semenescu rămân sub control judiciar

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ