SCANDALUL APA NOVA: Berevoianu, Moisescu şi Semenescu, scoşi încătuşaţi din sediul DNA UPDATE

| 24 sep, 09:16

Fostul consilier al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu şi omul de afaceri Ovidiu Semenescu au fost scoşi încătuşaţi din sediul DNA Ploieşti, aceştia fiind reţinuţi într-un dosar de cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă în legătură cu Apa Nova Bucureşti.

UPDATE La ieşirea din sediul DNA, Berevoianu a negat că ar fi luat bani şi că ar fi făcut trafic de influenţă. Vlad Moisescu a negat, de asemenea, că ar fi făcut trafic de influenţă, iar întrebat cum îşi explică faptul că se află din nou la DNA Ploieşti, el a răspuns că "aşa e la Ploieşti". 

Cei trei vor fi transportaţi în arestul IPJ Prahova care se află la Câmpina, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

 

UPDATE Fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu, şi fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu au fost reţinuţi joi după-amiază de DNA Ploieşti în dosarul privind Apa Nova, au declarat surse judiciare.

 

UPDATE Omul de afaceri Ovidiu Semenescu este suspectat că ar fi făcut trafic de influenţă în favoarea societăţii Apa Nova Bucureşti prin intermediul lui Vlad Moisescu şi Costin Berevoianu, ambii având relaţii importante în administraţia publică locală, potrivit unor surse judiciare. 

Timp de mai mulţi ani, Ovidiu Semenescu, în calitate de reprezentant neoficial în România al unui grup de firme, s-ar fi folosit de relaţia cu Vlad Moisescu şi de influenţa pe care acesta o avea la nivelul Primăriei sectorului 1, pentru obţinerea unor contracte cu instituţii publice. În schimbul serviciilor sale, Moisescu ar fi primit contracte de consultanţă pentru o firmă pe care o controla, fără a presta în realitate niciun serviciu în baza acelor contracte. 

Semenescu ar fi procedat în acelaşi mod şi cu Costin Berevoianu, pentru ca acesta să-şi exercite influenţa la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti.

 

UPDATE Fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu a fost adus, joi după amiază, la DNA Ploiești, unde va fi audiat în dosarul Apa Nova București, care îl vizează și pe consilierul personal al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu.

Vlad Moisescu mai este urmărit penal sub control judiciar în dosarul primarului sectorului 1 Andrei Chiliman, care este instrumentat tot de DNA.

 

UPDATE Fostul consilier al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu, a ajuns la DNA Ploiești unde va fi audiat într-un dosar de trafic de influență și cumpărare de influență în legătură cu derularea unor contracte ale Apa Nova București.

La intrarea în sediul DNA, Berevoianu a spus, răspunzând unor întrebări, că nu cunoaște motivul pentru care a fost adus aici și că urmează să fie informat asupra acestui lucru.

 

UPDATE Procurorii DNA Ploiești efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și cumpărare de influență în dosarul în care sunt ridicate documente de la Apa Nova București și sediul Primăriei sectorului 1 și cel al Primăriei Capitalei, au declarat, joi, surse judiciare citate de Agerpres.

Conform surselor citate, în același dosar care vizează infracțiuni de corupție din perioada 2008-2015 procurorii fac cinci percheziții în municipiul București, ele vizând domicilii și sedii ale unor firme.

La sediul DNA Ploiești vor fi conduse pentru audieri trei persoane una dintre acestea fiind Costin Berevoianu fost consilier personal al primarului general al Capitalei Sorin Oprescu.

Conform surselor citate, există suspiciuni că săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și cumpărare de influență a condus la creșterea nejustificat de mare a tarifului apă/canal practicat în București.

 

UPDATE Primăria Capitalei a precizat, joi, într-un comunicat de presă, că procurorii anticorupție nu fac percheziții la sediul Municipalității și că sunt puse la dispoziția anchetatorilor documente referitoare la Apa Nova.

"În acest moment nu se efectuează percheziții la sediul Primăriei Municipiului București. Reprezentanții Municipalității au pus și pun în continuare la dispoziția organelor abilitate toate documentele referitoare la Apa Nova", se precizează în comunicat.

 

UPDATE Costin Berevoianu, fost consilier personal al primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, este vizat de ancheta procurorilor DNA Ploiești, care ridică, joi, mai multe documente de la o serie de instituții din București, au declarat surse judiciare citate de Agerpres.

Berevoianu a ocupat, de-a lungul timpului, mai multe funcții, între care cea de consilier personal al lui Oprescu și cea de președinte al Consiliului de Administrație al RADET.

De asemenea, el a fost implicat în renegocierea contractului semnat între Primăria București și Apa Nova, fiind delegat de Sorin Oprescu să pregătească negocierile cu conducerea societății de furnizare de apă și servicii de canalizare.

 

UPDATE 10:30 Directorul general adjunct al Apa Nova, Epsică Chiru, a precizat că procurorii anticorupţie din Ploieşti au solicitat, joi, conducerii instituţiei o serie de contracte comerciale din perioada 2008-2015.


"În cursul dimineţii, la sediul Apa Nova Bucureşti s-au prezentat doi domni procurori de la DNA - Serviciul Ploieşti, solicitând o serie de documente contractuale, pe care conducerea instituţiei le va pune la dispoziţie în toată transparenţa posibilă. Nu cunoaştem motivul pentru care s-au interesat de aceste documente. Documentele solicitate sunt pentru perioada 2008 - 2015. Sunt contracte comerciale cu subantreprenori de-ai noştri", a afirmat Epsică Chiru la sediul Apa Nova.

El a subliniat că reprezentanţii Apa Nova nu au fost anunţaţi în legătură cu vreo audiere şi nu au fac verificări în birouri. 

"Apa Nova Bucureşti are contract cu Primăria Municipiului Bucureşti pentru serviciile de apă şi canalizare, contract care este publicat inclusiv pe site-ul primăriei şi este accesibil pentru oricine doreşte să cunoască conţinutul acestuia", a adăugat Epsică Chiru

Este vorba despre un dosar de fapte de corupţie comise pe o perioadă mai lungă de timp. Sunt vizate mai multe persoane din conducere, printre care şi un apropiat al lui Sorin Oprescu, potrivit unor surse judiciare.

nchetatorii vor ridica documente de la Apa Nova Bucureşti, dar şi de la Primăria Sectorului 1 şi Primăria Generală a Capitalei. 

Ancheta vizează mai multe fapte de corupţie în care sunt implicate persoane din conducerea Apa Nova Bucureşti.

După percheziţii, mai multe persoane vor fi duse la audieri.

In curs de actualizare

Citeste si: Sorin Oprescu, în stare critică în Arestul Central. Avocat: "Există risc de moarte subită"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 sep, 19:58
rodi
oferta
Oamenii care realizează lucruri extraordinare, vizualizează în permanenţă rezultatele pe care le doresc. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ