DGPMB: SORIN OPRESCU poate fi examinat de un medic la locul în care este deţinut

| 23 sep, 19:29

Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei, poate fi examinat de un medic nominalizat expres, la locul de deţinere, transmite Agerpres.

''Urmare la solicitarea formulată de către persoana arestată preventiv şi încarcerată în arestul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în data de 23.09.2015, în respectarea prevederilor art. 71 pct. 6 din Legea nr. 254/ 2013, factorii decizionali (CMDTA Doctor Nicolae Kretzulescu) au stabilit că persoana în cauză poate fi examinată de către un medic nominalizat expres, la locul de deţinere, urmând ca personalul medical ce are în supraveghere persoanele reţinute/ arestate preventiv să permită efectuarea acestui consult la nivelul cabinetului medical din interiorul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă'', informează un comunicat al DGPMB.

Potrivit sursei citate, în cazul în care starea de sănătate a persoanei private de libertate o impune, medicul ce îl are în supraveghere va decide asupra conduitei terapeutice de urmat. 

Luni seară, Sorin Oprescu s-a simţit rău şi a fost dus din arestul central al Poliţiei la Spitalul Sf. Ioan. După ce a fost consultat de medici, avocatul acestuia, Viorel Mocanu, a precizat că în cazul lui Sorin Oprescu există posibilitatea unei intervenţii chirurgicale, fiind risc de infarct. "În linii mari a fost suspect de un preinfarct. În acest moment s-au constatat, în urma analizelor făcute, nişte modificări EKG şi o enzimă (...) foarte ridicată, care nu este decât indicele unui infarct. E pe fond de stres, care a fost amplificat de motivarea Curţii de Apel Bucureşti", a declarat Mocanu. 

Ulterior, Mocanu a anunţat că a solicitat în mod expres, printr-o cerere depusă la Arestul Capitalei, ca Sorin Oprescu să fie dus la Spitalul Municipal pentru consult. 

''După ce a fost la Spitalul Sf. Ioan aseară, s-a învederat a merge la Floreasca pentru o reevaluare şi o posibilă intervenţie, dacă se confirmă suspiciunile pentru care a fost dus. Dânsul a spus că nu doreşte să meargă şi că în situaţia în care se va ameliora problema este în regulă, iar, dacă se va agrava, atunci să meargă. Astăzi, domnia sa a solicitat în mod expres, noi, apărarea, am făcut o cerere în scris în acest sens, prin care am solicitat să fie dus la Spitalul Universitar Municipal Bucureşti. Din ceea ce ştiu este o problemă cardiacă. (...) Este o problemă de sănătate care trebuie tratată'', a precizat Mocanu. 

Sorin Oprescu se află în arest preventiv de la începutul acestei luni. El este acuzat de DNA de luare de mită.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ