Tribunalul Bucureşti a decis: Sorin Oprescu rămâne în arest preventiv

| 25 sep, 15:14

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv, după ce Tribunalul București i-a respins vineri cererea de înlocuire a măsurii cu una mai ușoară.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată.

Oprescu se află în arest preventiv de la începutul acestei luni. El este acuzat de procurorii anticorupție de luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

"Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% și 33% din profitul brut, iar diferența era remisă funcționarilor din cadrul aparatului primarului municipiului București, cu titlu de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu funcții de conducere din cadrul a două instituții publice din subordinea primarului municipiului București, facilitau câștigarea contractului, vorbeau cu angajații din subordine să accepte documentația de atribuire, precum și să aprobe și să dispună efectuarea plății facturilor emise de firmele respective, foarte repede față de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcții de conducere în aparatul primarului municipiului București, precum și pentru primar", preciza DNA.

Potrivit DNA, în baza unei înțelegeri prealabile cu conducătorul unei instituții publice din subordinea sa și o persoană de încredere a primarului, Sorin Oprescu a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinși.

În același dosar au fost arestați preventiv Mircea Octavian Constantinescu — director în Primăria Municipiului București, fostul șofer al primarului, Stanca Cristian, zis Grenadă, șefii Centrului Cultural ''Palatele Brâncovenești'' — Florin Șupeală și Ruxandra Petroi Avasiloae, precum și omul de afaceri Claudiu Bengalici.

De asemenea, Bogdan Popa, director al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, și Romeo Albu au fost plasați în arest la domiciliu.

Citeşte şi: Ce spune Kovesi despre dosarul OPRESCU

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 sep, 15:40
Sorin Pustiul
sa-mi aduceti o perna...
aparatul de bruiat si banii,transele in continuare
multumesc dooooammmna!
25 sep, 15:49
Mirela Palada
.....da...dar...
"era tarziu si era toamna"

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ