SORIN OPRESCU, mesaj CUTREMURĂTOR în faţa instanţei

| 25 sep, 08:00

Tribunalul Bucureşti se pronunţă astazi în cazul solicitării lui Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu una mai uşoară.

Desi a interzis avocatilor sai sa ceara eliberarea din motive medicale, arestatul Sorin Oprescu a cedat in cele din urma, chiar el fiind cel care a cerut in instanta sa i se inlocuiasca masura arestarii preventive pentru ca nu vrea sa moara dupa gratii.

Potrivit avocatului Viorel Mocanu, medicii au spus ca ei nu pot sa vina “in vizita de curtoazie” la Arestul Central. Mocanu a precizat ca, in opinia sa, probabil ca medicii ar dori ca Sorin Oprescu sa fie dus la un spital sau la un cabinet al acestora, unde exista aparatura necesara pentru investigatii medicale de specialiate. Totodata, lui Sorin Oprescu i-a fost rau si ieri, imediat dupa inceperea procesului in care cere inlocuirea arestului preventiv cu o masura mai blanda – control judiciar sau arest la domiciliu. Insa, dupa ce a primit ajutor de specialitate, starea de sanatate a fostului edil s-a ameliorat, fiind apt sa participe la proces.

Citeste si: Victor Ciorbea s-a autosesizat cu privire la starea de sănătate a lui Sorin Oprescu

Chiar daca apararea a declarat ca Sorin Oprescu nu vrea sa se foloseasca de problemele sale medicale pentru a fi eliberat, in cadrul sedintei de ieri, chiar fostul primar a fost cel a cerut eliberarea din motive medicale: “Nu ma simt bine. Nu vreau sa mor dupa gratii”. Instanta a amanat pentru astazi pronuntarea pe cererea formulata de Oprescu, hotararea putand fi atacata cu apel.

Oprescu se află în arest preventiv de la începutul acestei luni. El este acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită. 

Potrivit DNA, în perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din municipiul Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului. 

"Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% şi 33% din profitul brut, iar diferenţa era remisă funcţionarilor din cadrul aparatului primarului municipiului Bucureşti, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu funcţii de conducere din cadrul a două instituţii publice din subordinea primarului municipiului Bucureşti, facilitau câştigarea contractului, vorbeau cu angajaţii din subordine să accepte documentaţia de atribuire, precum şi să aprobe şi dispună efectuarea plăţii facturilor emise de firmele respective, foarte repede faţă de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcţii de conducere în aparatul primarului municipiului Bucureşti, precum şi pentru primar", arată DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ