Dosarul APA NOVA. Bruno Roche, fostul director al Apa Nova, pus sub control judiciar

| 07 oct, 23:10

Foştii directori ai Apa, Nova Bruno Roche şi Laurent Lalague, au fost citaţi să se prezinte, miercuri, la DNA Ploieşti, pentru a fi audiaţi, fiind acuzaţi de cumpărare de influenţă. În urma audierilor, procurorii DNA au decis să-l plaseze sub control judiciar pe directorul Apa Nova Bruno Roche.

 

Bruno Roche, director general al S.C. Apa Nova S.A. Bucureşti în perioada octombrie 2008 - septembrie 2013, este acuzat de săvârşirea infracțiunii de cumpărare de influenţă.

De asemenea, Laurent Lalague, director general al S.C. Apa Nova S.A. Bucureşti în perioada septembrie 2013 – iunie 2015, este urmărit penal pentru cumpărare de influenţă.

În ordonanţa de dispunere a controlului judiciar se arată că, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioadele 2008 – 2014, inculpatul Roche Bruno-Daniel-Paul, în calitate de administrator al S.C. Apa Nova S.A. Bucureşti şi director general al aceleiaşi societăţi, urmare unei înţelegeri prealabile cu inculpatul Semenescu Ovidiu-Traian, a remis sume importante de bani disimulate sub forma unor contracte încheiate cu societăţi aparţinând sau care sunt controlate de inculpaţii Semenescu Ovidiu-Traian, Moisescu Vlad-Octavian şi Berevoianu Costin, contracte al căror obiect nu a fost prestat în realitate.

Documentele întocmite în acest sens au fost întocmite doar în scopul creării unei aparenţe legale pentru a se justifica transferurile sumelor de bani.

Pentru sumele de bani obţinute în modalitatea descrisă mai sus, inculpatul Semenescu Ovidiu-Traian a intervenit, personal sau prin intermediul altor persoane, la reprezentanţii unor instituţii publice din România, în beneficiul agenţilor economici ai grupului de firme, din care face parte şi SC Apa Nova SA Bucureşti.

Majoritatea plăţilor aferente acestor contracte au fost autorizate de inculpatul Roche Bruno-Daniel-Paul, în calitate de director general al SC Apa Nova Bucureşti SA, fiind realizate, în parte, dintr-un cont bancar aflat la dispoziţia exclusivă a decidenţilor.

Banii astfel plătiţi au reprezentat, de fapt, contravaloarea influenţei şi intervenţiilor exercitate de către inculpaţii Semenescu Ovidiu-Traian, Moisescu Vlad-Octavian şi Berevoianu Costin la nivelul instituţiilor publice, cu referire în special la Primăria şi Consiliul Local ale Sectorului 1 Bucureşti, Primăria Generală a Capitalei şi Consiliul General al municipiului Bucureşti, în favoarea SC Apa Nova SA Bucureşti şi a grupului de firme din care face parte.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ