Managerul francez al Apa Nova, audiat la DNA

| 07 oct, 11:34

Managerul francez al Apa Nova, Bruno Roche, este audiat la DNA, el fiind suspectat de cumpărare de influenţă.

Managerul este urmărit penal, el fiind suspectat că a cumpărat influenţă în rândul funcţionarilor români.

El este asistat de patru avocaţi în timpul audierilor.

Procurorii DNA au refăcut pas cu pas traseul banilor care s-au scurs din buzunarele românilor în conturile unei reţele bine puse la punct. Anchetatorii spun că fostul şef al companiei Apa Nova, dar şi oamenii de afaceri Ovidiu Semenescu şi Vlad Moisescu ar fi încasat până la 40 la sută din fiecare contract cu statul pe care îl primeau anumite firme. Banii ar fi ajuns şi la consilierii din Primăria Capitalei. Şi nu la unul, la toţi, susţin anchetatorii.

„La nivelul Consiliului General al municipiului Bucureşti toţi consilierii primesc sume de bani pentru votul acordat în cadrul şedinţelor unde se aprobă proiecte cu miză patrimonială sau aflate în afara cadrului legal. Aceasta este o practică notorie în mediu", se arată în referatul DNA.

Contractele atribuite ilegal ar fi dus la scumpirea apei în Bucureşti, dezvăluie procurorii.

„Inculpatul Vlad Octavian Moisescu a facilitat emiterea unor hotărâri de consiliu și încheierea unor acte adiționale, peste 11 la număr (…) care vizau majorarea de tarife, finalizarea și operarea stației de epurare Glina finanțată din fonduri europene, treceri de imobile în proprietatea S.C. Apa Nova S.A., reabilitarea și modernizarea fântânilor arteziene din municipiul București", susține DNA.

Citeste si: UPDATE Noi AUDIERI în dosarul Apa Nova. Soția unui fost ministru printre cei VIZAȚI de anchetă

Mai mult, şefii francezi ai APA NOVA ar fi ştiut de trio-ul care guverna compania şi de practicile ilegale.

„Pentru asigurarea confidenţialităţii activitaţilor ilicite derulate de această companie au fost înfiinţate conturi bancare confidenţiale prin intermediul cărora sunt efectuate plăţi de către persoane anume desemnate (Bruno Roche si Lalague Laurent)", spune DNA.

Procurorii arată că în cauză a fost afectat „în mod grav” parteneriatul strategic româno-francez transpus la nivel economic într-o asociere publică privată, iar căpușarea activității Apa Nova a condus la creșterea prețului serviciilor de apă și canalizare plătit de locuitorii municipiului București.

„În speță, a fost afectat în mod grav parteneriatul strategic româno-francez transpus la nivel economic într-o asociere publică privată în cadrul unor societăți comerciale pe acțiuni constituite sub forma unor agenți economici care fac parte din Grupul francez de firme Veolia, respectiv SC Apa Nova București SA, prin căpușarea activității cu diferiți agenți economici prin intermediul cărora s-au scurs sume extrem de importante de bani în mod nelegal. Această situație a avut efect indirect inclusiv creșterea prețului serviciilor de apă și canalizare plătit de locuitorii municipiului București”, se arată în referatul DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ