Lovitură dură pentru Platini: Nu îşi mai poate depune candidatura la președinția FIFA

| 08 oct, 15:17

Președintele UEFA, Michel Platini, nu-și mai poate depune candidatura la președinția Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), dacă nu a făcut-o până acum, ca urmare a suspendării de 90 de zile dictate împotriva sa de către Comisia de Etică a forului fotbalistic mondial, a declarat pentru agenția EFE un purtător de cuvânt al acestei comisii.

"Dacă Platini nu și-a prezentat deja candiatura, nu o va mai putea face, deoarece termenul limită este 26 octombrie, dată la care este suspendat. Dacă a depus-o deja, cred că poate merge mai departe, însă nu va putea face campanie și nici să asiste la vreo reuniune care are legătură cu fotbalul", a spus oficialul FIFA.

Acesta a ținut să precizeze că nu Comisia de Etică este cea care "decide candidaturile" la președinția FIFA, această sarcină revenindu-i altei comisii, însă "ținând cont că nu va putea exercita nicio activitate legată de fotbal, este foarte complicat să mai poată fi candidat".

Comisia de Etică a FIFA i-a suspendat provizoriu, timp de 90 de zile, pe Joseph Blatter, președintele FIFA, și pe Michel Platini, președintele UEFA, precum și pe fostul secretar general al FIFA, Jerome Valcke.

Președintele demisionar al FIFA, Joseph Blatter, face obiectul unei proceduri penale elvețiene, pentru faptul că i-a plătit 2 milioane de franci elvețieni (1,8 milioane euro) lui Michel Platini, care a activat o perioadă în calitate de consilier al său. Șeful FIFA este acuzat totodată că a vândut mult sub prețul pieței drepturile TV pentru Mondialele din 2010 și 2014 Federației din Caraibe, în 2005, relatează Agerpres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ