LOVITURĂ! Ginerele lui Bercea Mondial, despre banii daţi lui Mircea Băsescu

| 27 ian, 19:51

Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, a declarat în faţa magistraţiilor Tribunalului Constanţa, că Mircea Băsescu a primit 600.000 de euro de la Florin Anghel pentru eliberarea din penitenciar a lui Sandu Anghel. Din această sumă, Mircea Băsescu mai avea de returnat familiei Anghel 280.000 de euro.

Aproape toată familia lui Sandu Anghel  este  judecată pentru şantajarea lui Mircea Băsescu. Patru membri ai lui Bercea Mondial au fost prezenți, marți,  la Tribunalul Constanţa. Avocatul membrilor familiei Anghel, Mircea Teis, a cerut un nou termen de judecată pe motiv că inculpaţii şi-au manifestat dorinţa de a da declaraţii în faţa instanţei doar în prezenţa avocatului Pavel Abraham.

Judecătoarea a respins această solicitare deoarece contractul de asistenţă juridică a fost încheiat de inculpaţi cu societatea de avocatură, nu cu Pavel Abraham, iar membrii familiei Anghel erau reprezentaţi de un avocat de la această casă de avocatură.

Apoi, celor patru li s-a prezentat actul de sesizare a instanţei, iar în final aceştia au fost întrebaţi dacă îşi recunosc faptele, aceştia spunând că nu sunt vinovaţi.

Citeşte şi: Cum vrea baronul PSD, Marian Oprişan, să scape de puşcărie

Judecătoarea i-a întrebat ulterior pe inculpaţi dacă vor să dea declaraţii sau nu, toţi spunând că vor, însă Florin Anghel, Fănica Anghel şi Grinică-Ion Anghel au precizat că nu la acest termen. Ultimii doi au invocat diverse probleme de sănătate, iar Florin Anghel a susţinut că nu a avut timp să îşi pregătească apărarea, pentru că a fost mutat dintr-un loc de detenţie în altul în ultimele săptămâni. Singurul care a vrut să dea declaraţii la termenul de marţi a fost Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial.

El a spus că, în 26 mai 2014, a fost la birou la Mircea Băsescu, împreună cu soţia sa, Izaura Anghel, pentru a discuta despre banii pe care Băsescu trebuia să-i înapoieze familiei lui Bercea Mondial, iar la acea discuţie a asistat şi Marian Căpăţână, despre care Constantin a susţinut că a fost doar intermediar în acest caz.

Marius Constantin a afirmat că Mircea Băsescu a primit 600.000 de euro de la Florin Anghel şi mai avea de returnat 280.00 de euro. Banii fuseseră daţi pentru ca Mircea Băsescu să intervină pentru eliberarea din închisoare a lui Bercea Mondial, potrivit lui Marius Constantin.

El a precizat că nu ştie cum ar fi putut interveni Mircea Băsescu în acest sens, deoarece nu a asistat la discuţiile pe care acesta le-a avut anterior cu Florin Anghel.

Marius Constantin a mai povestit că în 29 mai 2014, când a fost realizat flagrantul, a fost chemat de către Mircea Băsescu să vină să-i returneze banii, el mergând împreună cu Izaura şi cu fratele ei, Grinică. Atunci, Mircea Băsescu le-a spus că nu le datorează bani, dar că doreşte să-i ajute pentru că trec prin momente grele şi le va da 10.000 de euro.

Ginerele lui Bercea a spus că Mircea Băsescu nu a mai recunoscut atunci că le datorează bani, deoarece discuţia era înregistrată de către procurorii anticorupţie.

Marius Constantin a precizat că i-a spus lui Mircea Băsescu că, dacă nu le dă banii, vor merge la DNA şi DIICOT cu înregistrările făcute de Florin Anghel atunci când Băsescu vorbea despre banii respectivi. În momentul în care au părăsit biroul lui Mircea Băsescu, Marius Constantin, Izaura Anghel şi Grinică-Ion Anghel au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 ian, 18:44
Liviu Raduta
TIGAN PROST .TU NU VEZI CA JUDECATORI SINT LINGAI LUI BASESCU .BOULE.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ