MARTOR SURPRIZĂ în procesul dintre Mircea Băsescu şi Bercea Mondial! Cine merge acum pe gheaţă subţire

| 13 mar, 18:38

Magistrații Tribunalului Constanța au judecat, vineri, un nou termen al procesului în care Mircea Băsescu și Marian Căpățână sunt acuzați de trafic de influență și, respectiv, complicitate la trafic de influență, fiind audiată ca martor Fănica Anghel, soția lui Sandu Anghel zis Bercea Mondial.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pe 24 aprilie, judecătorii anunțând că la data respectivă va fi audiată ca martor fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel. Tot pe 24 aprilie, instanța va analiza oportunitatea audierii, în calitate de martori, a ginerelui și fiului lui Bercea Mondial, respectiv Marius Constantin și Grinică Anghel, dar și a soției lui Mircea Băsescu, Doina Băsescu, în cazul în care aceasta va dori să facă declarații, legea neimpunându-i acest lucru.

Fănica Anghel a plâns în fața judecătorilor și a spus că dorește să primească înapoi toți banii pe care familia ei i-a dat, în două tranșe, lui Mircea Băsescu, prin intermediul lui Marian Căpățână, sub pretextul că în schimbul a 600.000 de euro va fi salvat din închisoare Sandu Anghel, arestat preventiv pentru tentativă de omor.

Băsescu și Căpățână au fost trimiși în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA, pentru trafic de influență și respectiv complicitate la trafic de influență, iar în luna noiembrie a început derularea procesului.

După ce au fost cercetați în stare de arest preventiv, judecătorii au înlocuit respectiva măsură cu cea a arestului la domiciliu.

În ianuarie 2015, judecătorii Tribunalul Constanța au hotărât că Mircea Băsescu poate să plece de acasă la serviciu în două zile ale fiecărei săptămâni — luni și miercuri, timp de câte trei ore — la o firmă din Portul Constanța pe care acesta o administrează.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 — 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ