Mircea Băsescu află pe 27 februarie dacă scapă de arestul la domiciuliu

| 20 feb, 20:21

Judecătorii Tribunalului Constanța au amânat pentru data de 27 februarie pronunțarea în cazul cererii formulate vineri de Mircea Băsescu și Marian Căpățână, cu privire la revocarea măsurii arestului la domiciliu.

Solicitarea a fost făcută de cei doi inculpați la termenul fixat de magistrați pentru stabilirea legalității și temeiniciei măsurii arestului la domiciliu.

Mircea Băsescu a susținut în fața instanței că el nu reprezintă un pericol public, menționând că Justiția se face în sala de judecată, nu la televiziune, conform Agerpres.

Citeşte şi:  MIRCEA BĂSESCU, la un pas de a fi total liber. Ce a cerut instanţei de judecată

Băsescu și Căpățână au fost trimiși în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA, pentru trafic de influență și respectiv complicitate la trafic de influență, iar în luna noiembrie a început derularea procesului. Următorul termen pe fond al procesului a fost stabilit pentru 13 martie.

După ce au fost cercetați în stare de arest preventiv, judecătorii au înlocuit respectiva măsură cu cea a arestului la domiciliu.

Citeşte şi: Mircea Băsescu cere în instanță daune de 1 milion de euro de la familia lui Bercea Mondial


În ianuarie 2015, judecătorii Tribunalul Constanța au hotărât că Mircea Băsescu poate să plece de acasă la serviciu în două zile ale fiecărei săptămâni — luni și miercuri, timp de câte trei ore — la o firmă din Portul Constanța pe care acesta o administrează.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 — 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ