Mircea Băsescu, prima zi la serviciu

| 19 ian, 15:57

Fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, a început astăzi să lucreze, după o absență de peste şase luni, perioada în care a fost arestat preventiv și, ulterior, judecat sub arest la domiciliu. Decizia a fost luată de instanţă.

Potrivit judecătorilor de la Tribunalul Constanța, Mircea Băsescu are voie să plece de acasă la serviciu în două zile ale fiecărei săptămâni — luni și miercuri, timp de câte trei ore, la o firmă din portul Constanța pe care acesta o administrează.

Deşi decizia a fost atacată în instanță de procurorii DNA, contestația a fost respinsă ca nefondată de magistraţii Curţii de Apel. Hotărârea este una definitivă.

Mircea Băsescu este judecat în procesul de șantaj în care sunt implicați cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

În 23 iunie 2014,procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a cinci inculpaţi în dosarul în care este implicat și Mircea Băsescu. Este vorba despre ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, aflat în stare de arest preventiv pentru șantaj cu circumstanțe agravante în stare de recidivă, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, precum și despre minorul de 17 ani, Grinică Anghel — pentru șantaj cu circumstanțe agravante, cei doi aflându-se sub control judiciar.

Trimiși în judecată pentru șantaj au mai fost fiul lui Bercea, Florin Anghel, care este în penitenciar pentru executarea pedepsei într-o altă cauză, și mama acestuia și a Izaurei, Fănica Anghel, arestată într-un alt dosar.

În același dosar, Mircea Băsescu și Marian Căpățână sunt judecați pentru trafic de influență și respectiv complicitate la trafic de influență

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ