Lovitură pentru Trump. Vot important împotriva finanțării de urgență a zidului

| 28 feb, 09:31

Majoritatea democrată din Camera Reprezentanților, ajutată de mai mulți republicani a votat împotriva instituirii situației de urgență, dorită de Donald Trump pentru finanțarea zidului de la granița cu Mexicul. Este doar un pas în confruntarea cu președintele, pe această temă.

Camera Reprezentanţilor, sub control democrat, a votat marţi cu o majoritate confortabilă împotriva situaţiei de "urgenţă naţională" decretate de preşedintele american, Donald Trump, pentru a putea construi un zid antiimigraţie ilegală la frontiera cu Mexicul, relatează AFP, citată de Agerpres.

Mai mult de zece republicani au sprijinit textul. Este rândul Senatului, cu majoritate republicană, să se pronunţe în următoarele zile asupra acestei rezoluţii care vizează să pună capăt situaţiei de "urgenţă naţională". Textul are şanse să fie, de asemenea, aprobat în camera superioară a Congresului SUA.

Dacă rezoluţia este în final adoptată de cele două camere, Donald Trump a promis solemn că va face uz pentru prima dată de dreptul său de veto prezidenţial pentru blocarea ei.

"Dacă voi face uz de veto? 100%", le-a spus vineri preşedintele american jurnaliştilor aflaţi în Biroul Oval.

Omul de afaceri republican s-a arătat încrezător că, ulterior, Congresul nu va putea trece peste veto-ul său, pentru aceasta fiind necesară o majoritate de două treimi în fiecare cameră.

Ar fi însă extrem de stânjenitor pentru preşedintele republican să utilizeze pentru prima dată dreptul său de veto ca să salveze o măsură ce deranjează chiar şi în propria tabără, notează AFP.

Tag-uri: Donald Trump, Mexic, zid
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ