Luai acest medicament? E produs la scară largă, dar va fi INTERZIS

| 08 noi, 2013

Un comitet specializat din cadrul Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) a recomandat suspendarea antiinflamatorului diacerein, produs la scară largă sub formă de medicamente generice şi folosit pentru tratarea artrozei genunchiului şi a şoldului, transmite AFP.

"Comitetul pentru evaluarea riscurilor în materie de farmacovigilenţă (PRAC) a recomandat suspendarea în Uniunea Europeană a medicamentelor care conţin diacerein", se arată într-un comunicat transmis de EMA. PRAC a apreciat că "avantajele prezentate de diacerein, folosit pentru tratarea simptomelor artrozei şi a altor maladii degenerative ale articulaţiilor, nu depăşesc riscurile, mai ales riscul diareei severe şi efectele potenţial nefaste asupra ficatului", se arată în comunicat.

Agenţia franceză a medicamentului (ANSM) s-a aflat la originea acestei revizuiri a poziţiei agenţiei europene, după ce şi-a manifestat îngrijorarea în legătură cu frecvenţa şi gravitatea efectelor secundare gastro-intestinale ale medicamentelor care au în compoziţie diacerein. În plus, "eficacitatea asupra durerii şi ameliorării funcţionale a artrozei nu sunt decât slab demonstrate" în cazul acestui produs, a argumentat ANSM în sesizarea adresată organismului comunitar.

O altă instanţă, Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) din Franţa a dat aviz negativ, la începutul anului, pentru decontarea de către serviciile sociale a unui medicament care conţinea diacerein.

Recomandarea PRAC de suspendare a acestui produs va fi analizată spre jumătatea lunii decembrie de către instanţa care reprezintă diversele agenţii naţionale ale medicamentului din ţările membre ale UE, în vederea formulării unui aviz definitiv.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ