O farmacie din România îşi închide porţile după 230 de ani

| 20 oct, 2014

Povestea extraordinară a celei mai vechi farmacii din municipiul Lugoj s-ar putea încheia după mai bine de 230 de ani de existenţă neîntreruptă. Farmacia „SilviFarm”, continuatoarea renumitei spiţerii „La Vulturul Alb”, înfiinţată în 1723 în Lugojul German, îşi va închide porţile la jumătatea lunii noiembrie.

În anul 1992, după începerea privatizării post-decembriste, farmacia emblemă a Lugojului a fost preluată de către Vasile Iacobici, fostul farmacist şef al Spitalului Municipal Lugoj. După 22 de ani în care a condus „SilviFarm”, dl. Iacobici este nevoit să renunţe.

„N-am dorit să ajung aici, dar nu putem concura cu lanţurile de farmacii, care au alte mijloace la îndemână. Din punct de vedere financiar, nu mai puteam continua, în condiţiile în care, treptat-treptat, ni s-a redus peste 50% din desfacere. Ori, în această situaţie, nişte împrumuturi bancare ne-ar sufoca de tot”, spune Vasile Iacobici, care precizează că, în vremurile bune, când cozile se lungeau şi în stradă, farmacia avea lunar încasări echivalente cu 100.000 lei din zilele noastre.

Închiderea farmaciei va face ca şi mobila specială din lemn de cireş făcută la 1882 în vremea farmacistului Ludovic Verteş să dispară şi ea, fiind pusă la vânzare.

„Douăzeci de ani, din 1974 şi până în 1992, am fost farmacist şef la Spital, apoi timp de 22 de ani am condus această farmacie, pe care am numit-o după fiica mea. Bineînţeles că îmi pare rău că vând totul”, adaugă Vasile Iacobici, potrivit redesteptarea.ro.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ