UNIC în România! Metodă INEDITĂ pentru a-i face pe elevi să NU mai chiulească

| 20 oct, 2014

Conducerea Colegiului Tehnic „Valeriu Branişte” nu mai ştie ce metode să folosească ca să îi împiedice pe elevi să chiulească. Deşi există o firmă de pază care are grijă ca elevii să nu poată ieşi din instituţie fără aprobare, tinerii au găsit soluţii: au sărit gardul din spatele liceului, care are doi metri şi pe deasupra, este asigurat cu sârmă ghimpată şi bucăţi de sticlă.

Văzând că nici sârma ghimpată şi nici bucăţile de sticlă nu îi sperie pe copii, reprezentanţii liceului au hotârât să pună vaselină pe gard, crezând că aşa vor reuşi să stopeze fenomenul.

„Am luat două tuburi de vaselină şi am întins-o pe gard. Ne-am gândit că poate dacă se murdăresc, nu o să se mai gândească să chiulească. Ei nu pot să înţeleagă că nu au voie să sară gardul. Deşi este stipulat în regulamentul de ordine interioară, li se atrage atenţia în permanenţă asupra faptului că nu au voie şi se expun riscurilor, aceştia se pare că nu pricep. Cel mai important pentru noi este că se expun riscurilor, pot să-şi rupă coloana sau cine ştie cu ce alte probleme se pot alege. Am încercat toate variantele posibile, însă, gardul fiind aşa înalt şi vechi, nu suportă supraînălţare, să spunem că mai punem câteva rânduri de cărămizi. Culmea este că anul trecut am prins o fată care a sărit gardul, un gard de doi metri”, a declarat directoarea Colegiului Tehnic „Valeriu Branişte”, prof. Silvia Pop, pentru redesteptarea.ro.

Cu toate acestea, elevii au reuşit să chiulească chiar şi cu riscul de a se murdări cu vaselină.

„Se pare că nici vaselina nu a avut efect, pentru că au preferat să-şi pună haina pe gard, să o murdărească şi să o lase acolo doar ca să-şi atingă scopul, acela de a chiuli. Începând din acest an şcolar, avem şase clase de la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” şi am înţeles că mai mult din elevii lor sunt cei care sar gardul. Nu spun că ai noştri nu sar, fenomenul era şi anul trecut, însă nu de aşa mare amploare”, a mai adăugat prof. Silvia Pop.

Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” este liceul cu cei mai mulţi elevi absenţi din Lugoj. Aceştia au adunat în doar două săptămâni, din 15 septembrie de când a început şcoala şi până la sfârşitul lunii, 1.827 de absenţe (806 elevi înscrişi), dintre care 840 sunt nemotivate.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ