Protocolul USD s-a semnat şi în Timiş. Liderul local al PSD spune că Uniunea nu s-a format contra USL

| 14 feb, 2014

Liderii din Timiş ai PSD, PC şi UNPR au semnat, vineri, protocolul pentru constituirea alianţei electorale Uniunea Social- Democrată (USD), preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin, declarând că Uniunea nu s-a format contra USD, ci în USL.

Protocolul USD a fost semnat, vineri, în judeţul Timiş, de Titu Bojin (PSD), Maria Grapini (PC) şi Ion Răducanu (UNPR), preşedinţii organizaţiilor judeţene ale celor trei partide.

"Este un moment important, un moment în care se dă startul la alianţa USD şi în judeţ. Partidul Conservator este un factor de echilibru. USD face parte din USL. Nu aş vrea să se înţeleagă că USL din Timiş dispare. USL este pe un alt protocol", a declarat Maria Grapini.

Preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin, a întărit declaraţia Mariei Grapini spunând, la rândul său, că USD nu a fost constituit "contra USL".

"Mergem înainte cu susţinerea tuturor proiectelor pe care le-am promis pentru cetăţeni. M-aş bucura ca USD, alături de PNL şi toate partidele care au reprezentanţi în consiliile locale, în Consiliul Judeţean, Parlament, să tragă la aceeaşi căruţă pentru a putea sprijini Timişul. Astăzi (vineri - n.r.) e construit USD în USL, nu contra USL", a spus Titu Bojin.

La rândul său, preşedintele UNPR Timiş, Ion Răducanu, a declarat că este vorba de o alianţă electorală.

"Aceasta nouă alianţă este o alianţă electorală. Nu puteam candida pe o listă comună decât dacă există o alianţă care trebuia să fie înregistrată. Altfel nu respectam legea electorală. Pentru UNPR nu este o noutate, UNPR face parte din Alianţa de Centru-Stânga, alături de PSD. UNPR oricum mergea pe liste comune cu PSD", a spus Ion Răducanu.

Potrivit protocolului semnat de cei trei lideri judeţeni, alianţa este constituită pentru alegerile europarlamentare din luna mai.

La alegerile europarlamentare din 25 mai, pe lista USD se regăseşte, pe poziţia a şasea, Maria Grapini (PC).

Luni, preşedinţii PSD, UNPR şi PC au semnat, la nivel naţional, protocolul pentru constituirea alianţei electorale Uniunea Social-Democrată (USD), pentru alegerile europarlamentare.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că această aliaţă electorală este formată din trei din cele patru partide din USL şi are două din cele trei litere ale USL, dar îşi propune să aibă sută la sută din mesajele cu care USL a câştigat alegerile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ