Reacţia lui Cristian Tudor Popescu legat de audierea sa în dosarul lui Sârbu: Mă aflu acasă, în papuci, răcit

| 26 noi, 2014

Sute de angajaţi Media Pro sunt audiaţi, miercuri, la poliţie, în dosarul în care Adrian Sârbu este acuzat de o evaziune fiscală de peste 26 de milioane de euro.

UPDATE. Cristian Tudor Popescu dezminte informaţia că ar fi fost audiat în dosarul de evaziune fiscală al lui Adrian Sârbu.
"Toate astea în vreme ce mă aflu acasă, în papuci, răcit, fără să am habar de așa ceva. Nimeni nu m-a chemat nicăieri", scrie CTP pe Facebook.

Sursele citate de Agerpres au arătat că audierile se fac în baza legii şi nu pot fi divulgate numele persoanelor chemate la discuţii.

În luna iulie, poliţiştii au efectuat 26 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov la mai multe societăţi, printre care şi Media Pro din Buftea, pentru destructurarea unui grup specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani.

Poliţiştii bucureşteni au documentat activitatea infracţională a grupului identificat, stabilind că 66 de societăţi comerciale ar fi cumpărat servicii fictive de la societăţi fantomă în scopul deducerii artificiale şi ilicite a TVA şi a impozitului pe profit. Valoarea serviciilor şi a produselor achiziţionate fictiv este de 10 milioane de euro, prejudiciul estimat adus statului fiind de 1,5 milioane de euro.

Au fost puse în executare 13 mandate de aducere.

Sute de angajaţi ai firmelor care au deţinut Media Pro, aparţinând lui Adrian Sârbu, dau explicaţii în faţa anchetatorilor în dosarul în care omul de afaceri este acuzat de evaziune fiscală.

Autorităţile au declanşat o anchetă de proporţii, cel puţin 700 de foşti sau actuali angajaţi ai grupului de presa Mediafax fiind interogaţi la Inspectoratul General de Poliţie din Bucureşti. Oamenii se tem pentru viitorul lor şi al familiilor, angajaţii picând la mijloc între interesele financiare ale lui Sârbu şi legislaţia statului român, scrie Activenews.ro.

Dosarul instrumentat este unul complex. Procurorul de caz i-a chemat la audieri pe toţi cei care au semnat, în calitate de beneficiari, contracte cu cateva firme, printre care se află SC RETAIL EUROPE CONSULT SRL, SC EASTFIELD PROD SRL sau PRODUKTIV COMPLET MANAGEMENT SRL. Chiar dacă oamenii scriau pentru publicatiile Mediafax acest lucru nu era specificat pe contractul de Drepturi de Autor, însă atât ziariştii cât şi anchetatorii ştiu că în spatele acestor firme de apartament se află Adrian Sârbu. Se pare că mogolul media nu a platit niciun impozit sau taxă pentru aceste contracte timp de mai mulţi ani, prejudiciind bugetul statului cu câteva milioane de euro.

Citeşte şi: BOMBĂ! Deontologul Lucian Mândruţă a fost deconspirat. Pentru cine lucrează acesta

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ