Ludovic Orban, despre amânarea eliminării pensiilor speciale: ”Poate va permite contuarea unei poziții unitare cu USR!”

| 11 dec, 20:12

Premierul Ludovic Orban spune că amânarea abrogării pensiilor speciale de către Parlament va da răgazul majorității parlamentare care sprijină Guvernul să vină cu o poziție unitară. El a subliniat că PNL susține păstrarea acestor pensii doar pentru militari. Aceasta, în condițiile în care până acum PNL a susținut, așa cum e prevăzut și în proiectul din Parlament, menținerea pensiilor speciale și pentru magistrați.

 

"(...) Poate că până la urmă amânarea discuțiilor va permite conturarea unei poziții unitare la nivelul majorității parlamentare care sprijină acest guvern, astfel încât să putem construi o majoritate pentru soluția care clar, din punctul nostru de vedere, este soluția care să asigure calcularea pensiilor pe baza principiului contributivității, cu excepțiile evident cunoscute, care sunt legate de cadrele militare despre care noi susținem că trebuie să beneficize de pensii de serviciu pentru că sunt toată viața în slujba statului român", a declarat, miercuri, Ludovic Orban, întrebat despre amânarea de către parlament ale celor două proiecte ale PNL și USR privind eliminarea pensiilor speciale, potrivit HotNews.ro.
Marţi, Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a început dezbaterile asupra celor două proiecte de lege privind eliminarea pensiilor speciale depuse de PNL şi USR, reprezentanţii mai multor sindicate şi asociaţii solicitând respingerea actelor normative. Dezbaterile au fost amânate până anul viitor, la propunerea PSD.
Proiectul de lege al USR prevede eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, diplomaților și aviatorilor, dar menținerea celor ale magistraților și militarilor. Condiția este însă ca pensiile judecătorilor, procurorilor și ale cadrelor militare să fie plafonate la cel mult salariul de bază brut din ultima lună de activitate a persoanei respective.
Deputatul Claudiu Năsui, liderul USR București, spunea că soluția în cazul pensiilor speciale este plafonarea lor, pentru că pensiile militarilor și magistraților, care au un statut special, reprezintă 97% din total. ”Ce ar însemna să desființăm pensiile speciale pentru toți mai puțin militari și magistrați? Ar însemna să desființăm pensiile speciale pentru toți, mai puțin 97%”.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ