Ludovic Orban: În opinia mea, nu se impune o demisie de onoare a lui Nicolescu din partid

| 20 mar, 12:31

Liderul grupului PNL din Camera Deputaților Ludovic Orban a declarat vineri că nu se impune o demisie de onoare a colegului său Theodor Nicolescu și a menționat că deputații liberali vor vota la vedere pentru încuviințarea cererii DNA în ce privește arestarea preventivă a lui Nicolescu.

"Nu am discutat cu colegul meu despre o demisie de onoare a acestuia din partid. Când se va afla sub incidența modificărilor statutului se vor lua deciziile din statut. După părerea mea, nu se impune o demisie de onoare din partid și, dacă am fi vrut să facem așa ceva, am fi votat modificările statutare în acest sens", a spus Orban la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că, săptămâna viitoare, în plenul Camerei Deputaților, liberalii vor vota pentru încuviințarea cererii formulate de DNA.

"Asta nu mă împiedică să spun că am fost surprins de informațiile apărute despre colegul meu Theodor Nicolescu, care a fost un coleg ce nu a dat niciun moment, în perioada colaborării, un semn că ar fi putut să săvârșească infracțiunile. Îi vom da posibilitatea să se apare în fața instanței votând pentru încuviințarea cererii", a precizat Orban.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Koveşi, a cerut joi sezizarea Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive în cazul lui Theodor Nicolescu, urmărit penal în dosarul ANRP.

Comisia juridică a Camerei Deputaților are termen până luni să întocmească un raport pe această cerere, raport care cel mai probabil va intra miercuri la votul plenului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ