Ludovic Orban, despre viitoarele majorări ale pensiilor: Orice decizie o vom lua în funcţie de evoluţia economiei

| 01 sep, 15:21

Prim-ministrul Ludovic Orban a afirmat, fiind întrebat legat de etapele de majorare a pensiilor, că măririle viitoare se vor face în funcţie de evoluţia economică din următoarea perioadă.

"Începând de astăzi (1 septembrie, n.r.), cresc pensiile. Guvernul a decis creşterea punctului de pensie şi, începând cu luna septembrie, se plătesc pensiile crescute; punctul de pensie a crescut cu 14%, atât ne-am permis din resursele care există. Orice decizie ulterioară o vom lua în funcţie de evoluţia economiei", a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă va ţine cont de poziţia exprimată de Consiliul Fiscal referitoare la renunţarea la majorările ulterioare şi indexarea punctului de pensie doar în funcţie de evoluţia inflaţiei în anul 2021, premierul a răspuns: "Este doar o recomandare".

Citeşte şi Daniel Dăianu, Consiliul Fiscal: Trebuie crescute veniturile fiscale ale statului. E nevoie de voinţă politică

De la data de 1 septembrie, cinci milioane de pensionarii primesc pensii mărite cu 14%. Cu această majorare de 14%, punctul de pensie ajunge de la 1.265 lei la 1.442 lei, însemnând o creștere cu 177 de lei.

Punctul de pensie este un element utilizat în calcularea pensiei. Potrivit Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cuantumul pensiei se determină prin înmulțirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie.

Citeşte şi Aproape toţi banii din veniturile bugetare sunt daţi de statul român pe pensii şi salariile din sectorul public

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ