Ludovic Orban despre măştile elevilor: Prioritar e să asigurăm necesarul pentru copiii din medii vulnerabile

| 24 aug, 17:08

Prim-ministrul Ludovic Orban a afirmat, luni, că nu pot fi asigurate măşti pentru toţi elevii care merg la şcoală, prioritatea urmând a fi acordată celor care vin din medii vulnerabile, reluând astfel declaraţiile făcute săptămâna trecută de vicepremierul Raluca Turcan. În plus, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat că achiziţia măştilor pentru elevi va fi făcută de autorităţile locale şi de unităţilede învăţământ.

Premierul Ludovic Orban a spus că guvernul va deconta cheltuielile autorităților locale și ale unităților școlare pentru a asigura buna începere a anului școlar, dar “prioritar este să asigurăm măști pentru copiii care provin din familii vulnerabile”.

Şeful Executivului a mai spus că “evident că trebuie să existe măști niște suplimentare”, dacă un copil vine fără mască să îi fie pusă la dipoziție una. “Dar acum chiar nu pot fi luate măști pentru toți copiii”, a subliniat premierul, potrivit EduPedu.ro.

Potrivit lui Orban, măști “vor fi la dispoziția cadrelor didactice și a copiilor în fiecare școală”.

Citeşte şi Ce spun medicii infecţionişti despre purtarea măştilor de către elevi la cursuri: "Nu e un lucru fezabil"

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, tot luni, că achiziţiile măştilor, printre altele, cad în responsabilitatea autorităţilor locale şi a unităţilor de învăţământ.

"Guvernul României a aprobat o ordonanță de urgență prin care au fost aloc 175 milioane de euro pentru, pe de o parte, echipamente electronice pe care le pot achizitiona școlile și autoritățile publice locale (…) decontate de Ministerul Fondurilor Europene, pe de altă parte echipamente medicale, măști, dezinfectanți. Au fost alocați bani și pentru achiziționarea unor containere pentru toalete. Sunt achiziții pe care le fac autoritățile publice locale, nu MEC. Orice școală e în administrația autorității publice locale. Aceasta are posibilitatea să achiziționeze măști și să dea nu numai copiilor, și ci personalului din unitățile de învățământ. Pentru examenele naționale, MEC a făcut achiziția și a dat tuturor celor implicați", a declarat ministrul Educaţiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ