Ludovic Orban: Nu putem prelungi starea de alertă pentru că nu avem avizul Consiliului Legislativ

| 10 sep, 21:43

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) trebuie să se întrunească luni şi apoi Executivul poate avea o şedinţă de Guvern prin care să se hotărască prelungirea stării de alertă, în contextul în care până în prezent nu a fost dat acizul Consiliului Legislativ pe proiectul de act normativ, a explicat premierul Ludovic Orban.

"Deci nu avem încă avizul Consiliului Legislativ. Dacă nu îl avem ca să îl adoptăm azi, asta înseamnă că luni trebuie să facem CNSU şi şedinţă de Guvern astfel încât să adoptăm prelungirea starea de urgenţă. Solicitaţi Consiliului Legislativ să dea cât mai repede avizul. Sunt prevederi legate de ziua votului care trebuie introduse în ziua votului şi mai sunt câteva măsuri de relaxare în anumite domenii. Proiectul privind prelungirea stării de alertă a fost elaborat şi trimis la Secretariatul General al Guvernului", a declarat, joi seară, Ludovic Orban.

El a adăugat că hotărârea va include şi măsuri în ziua votului la alegerile locale precum şi măsuri de relaxare în anumite domenii.

Nelu Tătaru a declarat, tot joi, că Ministerul Sănătăţii va propune prelungirea stării de alertă cu 30 de zile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ