Nelu Tătaru: Ministerul Sănătăţii va propune prelungirea stării de alertă

| 10 sep, 13:31

Executivul are în plan în data de 10 septembrie o şedinţă de guvern în care să ia o decizie privind prelungirea sau nu a stării de alertă, iar ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că va recomanda extinderea acestei perioade cu încă 30 de zile în contextul evoluţiei actuale a pandemiei de coronavirus.

"După cum vedem şi evoluţia, suntem pe un platou. Propunerea Ministerului Sănătăţii este de prelungire a stării de alertă", a declarat, joi, ministrul Sănătăţii într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Cu o zi înainte, ministrul Sănătăţii a declarat că, în ceea ce priveşte situaţia COVID-19, suntem "într-un platou dinţat, să-i spunem, al celei de-a doua faze sau a doua cocoaşă din primul val”.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii: "Pregătim spitalele pentru 2.000 de cazuri pe zi. Cele suport COVID sunt suprapopulate"

"Noi suntem într-un platou, într-un platou din ăla dinţat, să-i spunem, al celei de-a doua faze sau a doua cocoaşă din primul val. Este o lună grea luna septembrie, prin precauţiile pe care trebuie să le asumăm şi să le respectăm toţi. Am avut un 1 septembrie cu reluarea activităţii în restaurante, cu reluarea activităţilor în teatre şi cinematografe, cu reîntoarcerea populaţiei din concedii şi aglomerarea transportului în comun. Va urma 14 septembrie cu deschiderea şcolilor, iar, la fel, o supraaglomerare a transportului în comun, o lună de campanie electorală, alegeri pe 27. Sunt nişte reluări de activităţi pe care le-am preconizat în contextul respectării unor norme”, a precizat Nelu Tătaru.

Citeşte şi Dr. Mihai Craiu: "Nu există niciun loc în România în care riscul de COVID-19 să fie ZERO. Niciunde"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ