Ministrul Sănătăţii: "Pregătim spitalele pentru 2.000 de cazuri pe zi. Cele suport COVID sunt suprapopulate"

| 08 sep, 18:42

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a reiterat faptul că respectarea regulilor de protecţie împotriva coronavirusului sunt foarte importante, însă, în contextul deschiderii şcolilor şi a alegerilor locale, numărul zilnic de îmbolnăviri ar putea urca până la 2.000, dacă populaţia nu va fi prudentă.

"În cazurile pe care le prevedem cu aceste măsuri, să nu trecem de 1500 de cazuri pe zi. Dar nerespectarea unor reguli poate să ne ducă și la peste 2000 de cazuri noi pe zi. Depinde doar de noi toți dacă avem un scenariu în care avem o evoluție favorabilă, chiar descrescândă la un moment dat, în octombrie, sau dacă reluăm o pantă ascendentă cu un număr de cazuri noi”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, pentru Digi24.

Cifrele se vor vedea la sfârșitul lunii septembrie. Ministrul Sănătăţii: Septembrie e o lună de încercare, e o lună grea

„Când vom avea primele 14 zile de la reluare. Și atunci vom vedea. Simptomatologia unei boli poate apărea din a doua până în a zecea zi a bolii respective, a infecției cu SARS CoV- 2. Dacă noi începem pe 14, să ne gândim că cele două săptămâni merg spre sfârșitul lunii”, a exlicat el.

Noi pregătim spitalele și pentru 2000 de cazuri pe zi, dar depinde foarte mult de gravitatea acestora”, a adăugat el.

Citeşte şi Dr. Mihai Craiu: "Nu există niciun loc în România în care riscul de COVID-19 să fie ZERO. Niciunde"

"Dacă în primă fază eram toţi aşezaţi, în faza în care ne aflăm astăzi deja se simt oboseala, se simte suprasolicitarea. (...) Astăzi în sistemul medical din Bucureşti ne aflăm într-o fază în care cele care sunt suport COVID sunt suprapopulate", a mai explicat ministrul Sănătăţii, marţi seară.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ