Ministrul Sănătăţii: Septembrie e o lună de încercare, e o lună grea

| 07 sep, 21:25

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că luna septembrie este una grea şi că se aşteaptă la o creştere una "asumată o dată cu deschiderea anului şcolar şi campania electorală".

Nelu Tătaru consideră că dacă regulile de protecţie împotriva coronavirusului vor fi respectate de cât mai mulţi români în luna octombrie ne putem aştepta la o pantă descendentă a numărului zilnic de infectări noi.

"Este o lună de încercare, este o lună grea şi dacă noi, toţi, vom fi parteneri pentru a respecta regulile, atunci cred că la jumătatea lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă. Până atunci nu ne rămâne decât să gestionăm creşterea care noi credem că va fi mai mică în această perioadă. O creştere asumată odată cu deschiderea anului şcolar şi campania electorală", a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, la TVR.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii: "Ne îngrijorăm pentru începerea şcolii, dar parcurile şi locurile de joacă sunt pline"

În ceea ce priveşte vaccinul împotriva gripei sezoniere, ministrul Sănătăţii a spus că au fost comandate trei milioane de doze, care vor începe să vină de la mijlocul lunii septembrie.

"Anul trecut am avut 1,5 milioane doze de vaccin iar în farmacii s-au vândut circa 500.000 doze de vaccin. Anul acesta avem trei milioane de doze şi, în funcţie de necesitate, o să mai achiziţionăm. Sper ca cei care până acum erau reticenţi să apeleze la vaccinul antigripal. Suntem într-o pandemie cu coronavirus, toţi ne plângem că nu avem un vaccin. Haideţi atunci pentru ce avem vaccin să îl facem", a afirmat Tătaru.

Citeşte şi Epidemiolog român: "Va fi un dublu necaz dacă faci şi infecţia cu COVID, şi gripă"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ