Ministrul Sănătăţii: "Ne îngrijorăm pentru începerea şcolii, dar parcurile şi locurile de joacă sunt pline"

| 04 sep, 15:33

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a avertizat că urmează o "lună de foc" şi că nu mersul la şcoală ar trebui să îngrijoreze, deoarece în unităţile şcolare se aplică normel sanitare, ci locuri de joacă unde mască şi dezinfectanţii lipsesc.

"Septembrie e o lună de foc. Avem lună de campanie electorală, avem revenire din concedii, crește numărul celor care folosesc mijloace de transport în comun, începe școala, avem alegeri. Avem măsuri pentru fiecare din aceste reveniri, să nu le spun relaxări.

Să le respectăm, să rămânem pe acest platou zimțat, cu 1200 – 1300 de cazuri, număr mai mic duminica și luni când avem mai puține teste, și să ne putem adapta cu noua situație.

Am văzut îngrijorarea legată de acest început de an școlar, dar să ne gândim că vedem parcurile și locurile de joacă aglomerate, vedem și bunici acolo, lipsa măștilor, a unui dezinfectant.

Să nu ne temem de reluarea școlii când avem cadru legal cu norme! Mai degrabă să ne temem de ce se întâmplă nerespectând aceste reguli dincolo de școală", a declarat Nelu Tătaru, potrivit Digi24.

Citeşte şi Centrul European pentru Prevenirea Bolilor: Închiderea şcolilor ar trebui să fie ultima măsură pe care să o luaţi

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ