Lufthansa a redus cu peste 455 de mii de tone emisiile de dioxid de carbon, în 2012

| 16 iun, 2013

Grupul Lufthansa a redus cu peste 455.000 de tone emisiile de dioxid de carbon, în 2012, din activitatea de zbor, prin scăderea consumului de combustibil cu 1,6 la sută, până la 144.745 tone, au anunţat reprezentanţi ai operatorului aerian.

Grupul a aplicat programe în ceea ce priveşte eficienţa consumului, având în vedere, în special, alinierea obiectivelor de ordin ecologic cu cele de ordin economic.

"În anul 2012, Grupul Lufthansa a stabilit un nou record în ceea ce priveşte consumul de kerosen. Companiile aeriene de transport de pasageri ale Grupului au consumat anul trecut în medie 4,06 litri de combustibil pe pasager la suta de kilometri, ceea ce înseamnă o scădere cu aproximativ 3 procente în comparaţie cu anul precedent. Performanţa traficului a crescut cu circa 2 la sută, comparativ cu 2011 (măsurată în tone-kilometru), Grupul a folosit cu 144.745 tone, sau cu 1,6 la sută, mai puţin combustibil decât în anul precedent, iar ca urmare emisiile de dioxid de carbon au scăzut cu 455.000 tone", arată Raportul de sustenabilitate 2013 al companiei Lufthansa România.

Raportul subliniază angajamentul puternic asumat de Grupul Lufthansa în ceea ce priveşte diferite aspecte ale responsabilităţii sociale.

"Gestionarea responsabilă a oamenilor şi a mediului face parte parte din filizofia companiei şi este un factor cu o contribuţie semnificativă la succesul Grupului Lufthansa. Prin urmare, investiţiile în îmbunătăţirea continuă a eficienţei consumului de combustibil ne consolidează echilibrul economic, contribuind, în acelaşi timp, la reducerea impactului asupra mediului. Aspectele ecologice şi cele economice sunt interconectate", arată Christoph Franz, preşedintele Consiliului Executiv al Grupului Lufthansa.

Investiţia în aeronave mai silenţioase şi eficiente este un aspect important al responsabilităţii în ceea ce priveşte climatul şi mediul.

Lufthansa dezvoltă un noul program de înnoire a flotei, cel mai amplu din istoria grupului.

Companiile Grupului au început să opereze, în ultimii ani, modele de aeronave cu un consum eficient de combustibil, precum Airbus A380 sau Boeing 747-8.

La sfârşitul anului 2013, Lufthansa Cargo va primi primele două aeronave ultraeficiente Boeing 777F pentru transportul de mărfuri.

De asemenea, achiziţionarea a 108 noi aeronave, aprobată de Consiliul de Supraveghere, în martie acest an , reprezintă un pas important pentru protejarea mediului şi reducerea nivelului de zgomot care îi afectează pe cei care locuiesc în imediata apropiere a aeroporturilor. Aeronavele comandate, Boeing 777-300, Airbus 320ceo şi A320/A321neo, încorporează tehnologie de ultimă oră.

Pe lista comenzilor se regăsesc, până în prezent, 236 de aeronave în valoare totală de 22 de miliarde de euro, acestea urmând să fie incluse în flota Grupului până la finalul anului 2025.

În ceea ce priveşte rularea pe pistă şi remorcarea aeronavelor, precum şi operarea altor mijloace de transport la nivelul solului în aeroport, se urmăreşte dezvoltarea unor operaţiuni care protejează mediul şi sunt eficiente din punct de vedere al costurilor. Astfel, în viitor, aeronavele nu se vor mai deplasa pe pistă spre locul de ancorare de la terminal sau către hangar folosind propriile motoare, ci cu ajutorul unor tractoare electrice sau al unui dispozitiv electric integrat în aeronavă. Grupul a demarat realizarea testelor necesare în acest sens.

Lufthansa a lansat, în primăvara lui 2012, programul organizaţional "SCORE - Schimbare pentru succes", care a avut ca obiectiv sustenabilitatea economică. Cu ajutorul SCORE, se urmăreşte îmbunătăţirea rezultatelor operaţionale până la 2,3 miliarde de euro, până în 2015. SCORE include peste 2.500 de proiecte individuale, dintre care 800 au fost deja finalizate

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ