Luna mai 2014 a fost cea mai călduroasă la nivel global din 1880

| 23 iun, 2014

Luna mai 2014 a fost cea mai călduroasă la nivel global, de când a început măsurarea temperaturilor, în 1880, a anunţat luni Agenţia americană pentru oceane şi atmosferă.

Temperatura medie la suprafaţa solului şi a oceanelor a atins în mai 15,54 grade Celsius, cu 0,74 grade C mai mult decât media secolului trecut, de 14,8 grade C. A fost a 39-a lună mai consecutivă şi a 351-a lună la rând când temperatura globală a planetei a depăşit media secolului al XX-lea, precizează NOAA. 1976 a fost ultimul an în care temperatura din mai s-a situat sub media secolului trecut.

Cea mai mare parte a globului a înregistrat în mai 2014 temperaturi superioare mediei, cu recorduri de căldură în Kazahstan, regiuni ale Indoneziei şi nord-vestul Australiei. Şi unele zone din marile bazine oceanice au fost marcate de temperaturi record. Au existat şi regiuni - nord-estul Atlanticului, părţi din nord-vestul şi sud-vestul Pacificului - unde temperaturile au fost mai scăzute decât media.

Temperatura lunii aprilie 2014 a fost aceeaşi cu cea din aprilie 2010 - cea mai caldă înregistrată pe planetă din 1880, notează NOAA.

Potrivit agenţiei americane, probabilitatea ca El Nino - curentul cald din Pacific - să reapară în această vară în emisfera nordică este de 70%, iar posibilitatea ca acest fenomen să se manifeste în toamna şi iarna viitoare este de 80%. El Nino ar putea avea un impact major asupra temperaturilor şi precipitaţiilor din întreaga lume, conchide AFP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ