Macedonia, principala sursă a ţigărilor de contrabandă

| 19 apr, 2013

Tigările inscripţionate 'Duty Free', fabricate în Macedonia, sunt pe primul loc în topul ţigărilor de contrabandă care intră pe la frontiera cu Bulgaria pe piaţa din România.

România nu are la frontierele non-comunitare magazine cu regim special unde nu se plătesc taxe pentru produse accizabile cum ar fi: ţigările, alcoolul, cafeaua. Din această cauză, ţigările intră în România prin Grecia şi apoi Bulgaria, unde nu avem vamă, anunţă şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV).

În luna martie, ANV a desfăşurat operaţiunea  Antitabac 2013, care a avut ca scop combaterea traficului ilicit de ţigarete  la frontiera non-comunitară. În urma controalelor, nu s-au făcut capturi imense, dar au fost intimdaţi cei care doreau să realizeze pe viitor o aprovizionare masivă cu ţigări.

Pe lângă Macedonia, ţigările de contrabandă de pe piaţa din România mai provin şi din ţări ca Ucraina, Republica Moldovă şi Serbia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ