Macovei nu dă doi bani pe amendamentul lui Quintus

| 01 iul, 2014

Fuziunea PDL-PNL. Denumirea partidului rezultat prin fuziunea dintre PNL și PDL a încins spiritele în tabăra democrat liberalilor: Monica Macovei s-a activat și a dat de pământ, într-o postare pe blog-ul personal, cu amendamentul adoptat de liberali în congres, cu ‘valorile liberalilor’ și chiar și cu venerabilul nonagenar Mircea Ionescu-Quintus.

Congresul PNL. Amendamentul Quintus, votat în congresul liberalilor și menit să apere “valori imuabile” ale partidului, a iritat-o în mod deosebit pe europarlamentarul democrat-liberal, Monica Macovei, care a luat în nume personal misiunea de a le da o lecție liberalilor despre ce înseamnă valorile de dreapta.

“Atacarea și blocarea justiției, colaborarea cu Securitatea, membri condamnați penal menținuți in partid sunt cumva ‘tradiția’,‘identitatea’ și valorile ‘imuabile’ la care PNL nu renunță? Deocamdată asta înseamnă pentru mulți numele PNL”, a răspuns tăios fostul ministru al Justiției.

Citeşte şi: Pentru băsiști nici Justiția nu mai e ce-a fost

Monica Macovei şi dreapta. Pentru Monica Macovei dreapta înseamnă respect față de lege și justiție, integritate și principii de etică în politică, precum și lupta anticorupție, “pentru ca oamenii să nu mai fie umiliți la ghișee”. “Dreapta însemna și adevăr, credință si căința când greșești”, mai spune europarlamentarul PDL.

Este foarte ironic ca Monica Macovei să vorbească despre adevăr după ce întreg PDL-ul a mințit în campania pentru prezidențiale din 2009 că România a ieșit din criză, doar ca să impună cele mai draconice măsuri de austeritate din Europa la doar câteva luni după alegeri, sau să vorbească despre căință, deși niciodată PDL-ul nu și-a pus niciodată cenușă în cap pentru suferințele provocate celor care li s-au redus salariile și pensiile.

Citeşte şi: Monica Macovei, puristă cu jumătate de măsură, să nu-i deranjeze pe Udrea și Băsescu

Monica Macovei şi Securitatea. Dar cel mai ironic este să vorbească despre colaborarea cu Securitatea membra unui partid care l-a susținut de două ori la Cotroceni pe un om atât de bine înfipt în sistemul de dinainte de 1989, încât dosarul său, deși are număr de înregistrare în arhivele Securității, nu a mai putut fi găsit niciodată.

Poate amendamentul Quintus și numele PNL nu înseamnă mare lucru pentru Monica Macovei, dar cu siguranță nimeni nu ar plânge dacă ar dispărea numele de PDL cu tot ce reprezintă acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 iul, 2014
MISTRETUL JAPONEZ
Chiorul i_a furat mintile lui antonel
POATE S-ĂI DEA ŞI TRE LEI ORICUM NIMENI NU MAI ARE INCREDERE IN CURVA BĂSISTĂ CARE A DENIGRAT ROMÂNIA IN EUROPA ... CÂND VOR DEMONSTRA FRAUDAREA REFERENDUMULUI???? DACĂ NU VOR AVEA DOVEZI SĂ FACĂ MĂCAR 2000 000 MINUTE DE PUŞCĂRIE MONICA ŞI TRAIAN .....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ