MAE: Cei zece ani în NATO au consolidat profilul strategic al ţării noastre

| 29 mar, 2014

MAE îşi exprimă satisfacţia pentru aniversarea, sâmbătă, a 10 ani de la intrarea României în NATO, afirmând că succesul ţării noastre în Alianţă n-ar fi fost posibil fără jertfa şi eroismul militarilor români, "care au luptat umăr la umăr cu cei Aliaţi şi, fără excepţie, şi-au îndeplinit misiunile".

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă, într-un comunicat, satisfacţia pentru aniversarea, astăzi 29 martie 2014, a 10 ani de la depunerea de către România, la 29 martie 2004, la Washington, a instrumentului de ratificare a Protocolului de aderare la Tratatul Atlanticului de Nord.

"Aderarea la NATO a reprezentat un moment istoric pentru România, atât prin prisma consacrării apartenenţei la sistemul de valori euro-atlantice, cât şi prin asigurarea celor mai puternice garanţii de securitate din istoria contemporană a României, spre beneficiul direct al cetăţenilor români şi pentru dezvoltarea democratică, stabilă şi prosperă a societăţii româneşti" , a declarat Titus Corlatean, ministrul de Externe, citat în comunicat.

Potrivit MAE, sarcină primordială a Alianţei Nord-Atlantice, apărarea colectivă, consfinţită în articolul V al Tratatului de la Washington, îşi menţine actualitatea şi astăzi.

"În contextul actual de securitate marcat de evoluţii imprevizibile, NATO rămâne angajată ferm faţă de apărarea tuturor Aliaţilor, dovedindu-şi robusteţea şi relevanţa. Cei zece ani în NATO au consolidat profilul strategic al ţării noastre, promotor al solidarităţii transatlantice şi indivizibilităţii securităţii Aliate. România contribuie activ la misiunile şi operaţiunile Alianţei şi participă la dezvoltarea capabilităţilor acesteia. Succesul ţării noastre în NATO nu ar fi fost posibil fără jertfa şi eroismul militarilor români, care au luptat umăr la umăr cu cei Aliaţi şi, fără excepţie, şi-au îndeplinit misiunile pe deplin", se arată în comunicatul MAE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ