MAE: Celula de criză a analizat diverse scenarii de evoluție a cazului românului răpit în Burkina Faso

| 19 mai, 20:56

Reprezentanții instituțiilor din Celula de criză interinstituțională care funcționează la MAE în cazul românului răpit în Burkina Faso au analizat, în cursul reuniunilor avute marți, "diverse scenarii de evoluție a cazului și au examinat acțiunile posibile pentru soluționarea situației cetățeanului român luat ostatic", informează un comunicat MAE.

De asemenea, sursa citată anunță că "cele mai recente evoluții înregistrate în acest caz, precum și concluziile de etapă ale reuniunilor de astăzi ale Celulei de criză interinstituțională au fost transmise spre informarea operativă a Președintelui României și Prim-ministrului României".

Potrivit MAE, Celula de criză a avut în cursul zilei de marți "o serie de reuniuni", iar ministrul Bogdan Aurescu a participat imediat după revenirea în țară la activitatea acestei structuri.

"Celula de criză interinstituțională continuă demersurile de verificare a veridicității informațiilor și a materialului audio apărute în presă în cursul zilei de astăzi. În acest scop, a fost solicitat și sprijinul partenerilor internaționali ai României. Celula de criză interinstituțională reiterează faptul că, având în vedere specificul acestei operații, procedurile de verificare pot să dureze, nefiind așteptat un rezultat imediat", anunță diplomația română.

Totodată, în comunicat se precizează că celula de criză își va continua activitatea în același regim și va colabora, în continuare, cu partenerii internaționali ai României.

De asemenea, această structură "este în legătură permanentă cu familia cetățeanului răpit".

MAE "reiterează recomandarea ca tratarea în spațiul public a elementelor privind acest caz, dat fiind caracterul specific și sensibil al acestuia, să se facă cu toată precauția.

Celula de criză interinstituțională care gestionează situația cetățeanului român răpit în Burkina Faso a fost constituită la 4 aprilie a.c, atunci când situația cetățeanului român a fost cunoscută autorităților române, conform hotărârii CSAT din 3 aprilie 2013 privind Metodologia de comunicare și acțiune pentru instituțiile și autoritățile cu responsabilități în gestionarea situațiilor de atacuri teroriste în care sunt implicați cetățeni români aflați în afara teritoriului României.

În prezent, din Celula de criză fac parte reprezentanți ai MAE, SIE, SRI, MApN și ai Administrației Prezidențiale, iar "fiecare instituție acționează cu instrumentele și metodele specifice de acțiune, conform competențelor stabilite prin Metodologia aprobată de CSAT".

Grupul jihadist Al-Mourabitoune a anunțat că îl deține pe românul răpit în Burkina Faso în aprilie, într-un mesaj audio semnat de cel care se prezintă drept noul lider, rival al algerianului Mokhtar Belmokhtar, și care a fost difuzat luni seară de agenția mauritană Al-Akhbar, relatează AFP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ