Mafia italiană a spălat SUTE de milioane de euro la groapa de gunoi Glina

| 16 iul, 2014

Doi locotenenti ai mafiei siciliene Cosa Nostra au fost arestati la Bucuresti. Ceea ce se vorbea pe la colturi inca de acum 10 ani, faptul ca mafia italiana a spalat sute de milioane de euro prin afaceri cu gunoaie in Romania.

Italianul Sergio Pileri si romanul Victor Dombrovschi au fost arestati in baza unui mandat emis de procuratura italiana pentru acuzatii de spalare de bani in favoarea mafiei italiene. Pileri si Dombrovschi erau administratorii gropii de gunoi de la Glina, de langa Bucuresti, cel mai mare depozit de deseuri din Europa, intins pe 150 de hectare. Povestea din spatele afacerii Glina este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood. In groapa de la Glina au fost depozitate de ani de zile gunoaiele aduse din intreaga Italie de mafia Siciliana, tot acolo a fost spalata averea marelui cap al Cosei Nostra, Don Vito Ciancimino. Ciancimino era colaboratorul numarul 1 al lui Bernardo Provenzano, ultimul sef absolut, il capo di tutii capi din Cosa Nostra.

Citeşte şi: Administratorii gropii de gunoi Glina, reţinuţi: Ar fi spălat banii mafioţilor de la Cosa Nostra

Cum a ajuns mafia italiana sa spele bani tocmai in Romania? Evident, prin intermediul unor politicieni romani si a unor generali din serviciile de informatii. Povestea pe care o vom detalia zilele urmatoare incepe in anul 2002 la Ploiesti. Aici isi avea cartierul general italianul Sergio Pileri si cei doi frati ai sai, trimisi in Romania de mafie. Pileri isi desfasura linistit mai multe tipuri de afaceri, de la restaurante, pana la firme de salubritate. El a devenit in scurt timp unul dintre reprezentantii de vaza ai comunitatii italienilor din Romania. Initial, Sergio Pileri a intrat in atentia serviciului roman de informatii - SRI pentru ca se afla in anturajul fostul sef al SRI Prahova Corneliu Paltanea.


Citeste mai mult pe RTV.NET.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ