Magistraţii condamnaţi pentru corupţie ar putea pierde dreptul la pensie specială

| 20 iun, 2013

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, joi, că este de acord cu eliminarea dreptului la pensie specială în cazul magistraţilor condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie, întrucât o astfel de reglementare reprezintă o formă de prevenţie foarte bună.

"Eu am fost de acord cu acest proiect. Am avut discuţii cu colegii din CSM şi o să am şi în continuare. Cred că este o formă de prevenţie foarte bună. Cred că, dacă cineva ştie de la începutul carierei sau în decursul carierei că îşi poate pierde un asemenea beneficiu dintr-o greşeală, se gândeşte mai bine dacă e cazul să facă sau să nu facă ceva ce ar duce la o pierdere a unei asemenea prevederi. Eu sunt de acord cu eliminarea acestei pensii pentru cei care au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie", a afirmat ministrul Justiţiei într-o conferinţă de presă.

El a precizat că în mod concret va discuta în CSM o formulă legală în acest sens, menţionând că Ministerul Justiţiei a retrimis la Consiliu proiectul pe care acesta îl înaintat anul trecut.

"Am găsit la MJ acest proiect de la CSM transmis anul trecut. L-am retrimis CSM cu punctul meu de vedere, în sensul că sunt de acord cu elaborarea unui asemenea proiect de act normativ şi că în cadrul unei comisii a CSM vom discuta în mod concret cum o să facem. L-am retrimis de puţin timp. (...) O să văd în CSM, dar, cu siguranţă, nu va dura mult", a explicat Cazanciuc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ