MAI: 60 de localităţi din Satu Mare, Maramureş, Sălaj şi Cluj sunt afectate de inundaţii. 157 de persoane au fost evacuate

| 28 mai, 16:50

Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că 60 de localități din judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj şi Cluj sunt afectate de inundaţiile care au avut loc în ultimele două zile.

În total, 157 de persoane au fost evacuate preventiv şi cazate la rude sau în centrele pregătite de autorităţi.

"De ieri (miercuri, n.r.) şi până astăzi au fost evacuate preventiv 157 de persoane. Toate acestea sunt în siguranţă, unele fiind cazate la rude şi altele în spaţiile puse la dispoziţie de autorităţile locale", arată Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat de presă.

În contextul prelungirii avertizărilor hidro-meteorologice pentru mai multe judeţe din Nordul şi Vestul ţării, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea a dispus ca forțele aflate în teren să fie suplimentate cu efective de intervenție din județele limitrofe celor afectate de inundații. 

La acest moment sunt în vigoare: o avertizare de Cod Roşu de inundaţii pentru un sector îndiguit al râului Crasna de pe raza judeţului Satu-Mare, valabilă până mâine, la ora 12.00 şi o avertizare de Cod Portocaliu pentru râul Maja din judeţul Satu-Mare, cu valabilitate până astăzi la ora 18.00. Alte râuri din judeţele Satu-Mare, Bihor şi Arad sunt până mâine la ora 12.00 sub atenţionare de Cod Galben.

Citeşte şi: Oprea a dispus suplimentarea forțelor de intervenție în zonele afectate de inundații

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ