Mai periculos decât Triunghiul Bermudelor: A fost ABSORBIT avionul Malaysian Airlines de Triunghiul Dragonului

| 13 mar, 2014

Dispariţia avionului Malaysian Airlines, ce efectua zborul MH370 pe ruta Kuala Lumpur (Malayezia) – Beijing (China), cu 227 de pasageri şi 12 membri ai echipajului la bord şi care a dispărut de pe radare sâmbătă este încă înconjurată de mister. Înconjurată de mister rămâne şi identitatea reală a unora dintre pasagerii săi.

Avionul a dispărut în jurul orei locale 02:40, la aproximativ o oră de la decolare, în timp ce se afla în spaţiul aerian vietnamez, la o altitudine de 10.670 de metri…

 

Au negat informaţiile

Business Insider scrie că printre pasageri se aflau şi 20 de angajaţi ai companiei IT Freescale Semiconductor, prezentă şi în România. Căutările fragmentelor epavei avionului au continuat toată noaptea de duminică spre luni, dar fără niciun rezultat, după cum declarase anterior pentru AP, citată de Ria Novosti, responsabilul pentru activităţile de coordonare al Serviciilor de căutare şi salvare din Vietnam, Doan Huu Gia.

La rândul lor, serviciile americane implicate în operaţiunea de căutare a aparatului în Marea Chinei de Sud au negat informaţiile potrivit cărora fragmentele descoperite duminică ar aparţine aeronavei dispărute fără urmă. Nici marina americană nu a putut confirma această informaţie.

Un oficial al Ambasadei SUA în Vietnam, Jacky Ly Thang, a declarat că echipele de salvare americane au efectuat o analiză a unui obiect descoperit în Marea Chinei de Sud, despre care se spunea că ar putea fi un fragment din epava avionului dispărut, şi că au ajuns la concluzia că acesta nu are nicio legătură cu Boeing-ul companiei malayeziene….

În legătură cu această dispariţie au început să circule supoziţii de tot felul. Printre care şi aceea că avionul ar fi fost „absorbit” de o „ceva” mult mai periculos decât Triunghiul Bermudelor. Şi anume Marea Diavolului, cunoscută şi sub numele de Triunghiul Dragonului. Avionul aflându-se în momentul dispariţiei în „aria de influenţă” a acestui Triunghi, despre care s-a vorbit mai puţin de-a lungul timpului.

S-a scris mult despre Triunghiul Bermudelor şi întâmplările stranii legate de această zonă. Triunghiul Bermudelor „se referă” la regiunea oceanului Pacific, cuprinsă între coasta Floridei, nord-estul insulelor Bermude şi Antile în sud. Dar, în punctul exact opus de pe glob, în partea estică a pământului, pe aceeaşi longitudine de 35 de grade, se găseşte Triunghiul Dragonului, localizat între insula Guam (sud-est), insula Taiwan (sud-vest) şi insulele Japoniei la nord. Ambele regiuni au formă de triunghi şi se găsesc în apropierea unor arii vulcanice extrem de active: Dorsala Atlantică – Triunghiul Bermudelor; Cercul de foc al Pacificului – Triunghiul Dragonului. Prin urmare, cele două Triunghiuri se caracterizează prin coordonate geografice similare, de parcă pozitiile lor s-ar reflecta una pe alta, ca într-o oglindă!

Despre ambele zone se spun lucruri greu de crezut. Aici dispar fără urmă vapoare şi avioane, căile navigabile şi echipamentul de comunicaţie sunt perturbate, unii supravieţuitori ai straniilor întâmplări (puţini de altfel) povestesc despre vase-fantomă, fără echipaj, care plutesc doar pentru câteva secunde în apele periculoase.

Până în 1960, fenomenul din emisfera estică era foarte puţin cunoscut şi mediatizat. Abia mai târziu au fost observate asemănările cu Triunghiul Bermudelor. Desele relatări despre dispariţiile misterioase apărute în presa japoneză nu au prezentat interes pentru Occident.

 

Legende de mii de ani

Vechile legende japoneze povestesc despre un dragon care ori de câte ori e nemulţumit de supuşii săi vine la suprafaţă…De mii de ani datează credinţa populară conform căreia în adâncuri există palate locuite de dragoni al căror stăpân e Marele Dragon, care trăieşte în cavernele de dincolo de ape.

Mass-media şi împătimiţii subiectului au lansat o mulţime de supoziţii.

Cum ar fi răpiri ale extratereştrilor, ori dispariţii printr-o poartă deschisă spre o dimensiune paralelă cu universul nostru.

Există şi păreri potrivit cărora e vorba despre dispariţii premeditate, menite să obţină în mod fraudulos banii din asigurarile de viaţă ale aşa-ziselor victimelor.

Orice ar fi, cert este că Triunghiul Dragonului şi echivalentul său din Pacific rămân unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale lumii contemporane.

 

Epilog

O altă pistă luată în considerare de către anchetatori în ceea ce priveşte dispariţia avionul Malaysian Airlines, care avea şi români la bord, este cea a unui atac terorist la bordul aparatului de zbor, după ce Interpol a confirmat că doi dintre pasagerii care s-au urcat la bord aveau paşapoarte false asupra lor. Aceste acte de identitate figurează în baza sa de date privind documentele furate sau pierdute. Este vorba despre un paşaport italian şi unul austriac, care au fost furate cu câţiva ani în urmă în timp ce titularii lor se aflau în Thailanda…

 

)

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ