Manager Institutului "Victor Babeş" din Capitală: Atingerea pragului de 2.000 cazuri pe zi ar bloca activitatea spitalelor

| 21 sep, 15:08

Managerul Institutului "Victor Babeş" din Bucureşti, Emilian Imbri, avertizează că, în ritmul actual, se poate ajunge la un platou de 2.000 de cazuri pe zi, situaţia fiind alarmantă nu doar în România, ci şi în alte ţări europene.

"Cum să nu te îngrijorezi când constați că noi țopăim de pe un platou pe altul, dar sărim tot mai sus, ne aruncăm pe un platou de 1.500 de cazuri, în curând pe unul de 2.000 dacă lucrurile merg în acest ritm.

Lucrurile se blochează când sari pe platoul de 2.000 de cazuri. Ai o capacitate și e stabilită, mai ales în ATI. În rest, mai putem construi 5 spitale, mai echipăm, mai punem să supravegheze bolnavii ba chirurgi, ba ginecologi, ne-om descurca un pic ca număr de paturi și de oameni care să sprijine sistemul.

Citeşte şi Definiţiile de caz COVID-19 au fost actualizate: Ce înseamnă "persoană suspectă" sau "caz probabil"

Partea proastă este că lucrurile sunt în creștere și nu e doar România în această situație, ci și țările din jur", a declarat managerul Institutului Victor Babeş pentru Digi24.

"Eu voi ști că sunt în valul 2 când mă vor anunța specialiștii, că am terminat valul 1. Până atunci constat că suntem permanent în apă până la genunchi, nu simt niciun val, nici nu a scăzut apa, nici nu a crescut. Când om ajunge la 2.000 de cazuri, deja simt apa la gât", a explicat metaforic managerul Institutului "Victor Babeș".

Ultimul bilanţ anunţat de către Grupul de Comunicare Strategică anunţă 808 de cazuri noi, la doar 6.348 teste efectuate.

Citeşte şi Ludovic Orban: România are o capacitate de 1.100 de paturi la ATI pentru bolnavii de coronavirus

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 ian, 06:54
edudgeLix
stromectol canada
over the counter stromectol Active Phase This is the part of labor where the mother is actively pushing, and the baby is eventually delivered

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ