Managerul Spitalului Victor Babeş: Unii pacienţi COVID au simptome nemaiîntâlnite până acum

| 27 aug, 15:44

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş, medicul Emilian Imbri, atrage atenţia că doctorii se confruntă cu o serie de manifestări ale pacienţilor diagnosticaţi cu noul coronavirus care nu au mai apărut până acum. Aceşti bolnavi au tulburări de orientare, de exprimare şi chiar de echilibru, doctorii ajungând în situaţia de a nu şti cum să-i trateze.

"Eu, ca persoană și ca managerul unei instituții, mi-am exprimat îngrijorarea mea personală. De ce vă spun că sunt îngrijorat: nu neapărat de număr, numărul vedeți că este constant - și nu e ușor de gestionat, suntem la limită cu numărul de paturi, din terapie nici nu vorbesc, nu a mai fost un pat liber de câteva luni de zile. Problema e că sunt cazuri ale căror manifestări - nici colegii mei nu au înțeles și nu pricep cum de se ajunge în situația asta.

Au apărut cazuri cu simptomatologie neuropsihiatrică, care până acum nu prea a fost evidentă. Au început să apară cazuri - nu sunt multe - în care manifestările sunt neurologice, psihiatrice, devieri de la percepția reală a momentului și a realității, tulburări de echilibru, de exprimare și de orientare și până acum nu prea am auzit. Am vorbit și cu alți colegi din alte spitale, nu prea se înțelege cum se întâmplă fenomenul ăsta”, a spus medicul.

Mai grav e că, nefiind o medicație stiintifică, e foarte greu de intervenit, stai cu mâinile încrucișate și nu știi ce să faci. În acest sens sunt îngrijorat, mi-e teamă că vom fi în situația în care nu știm ce să facem", a declarat Emilian Imbri pentru Digi24.

Citeşte şi Raed Arafat, după numărul record de cazuri noi de coronavirus: "Încercăm să creştem numărul de paturi la ATI"

Statistica anunţată de Grupul de Comunicare Strategică a Guvernului din 27 august arată o creştere a numărului zilnic de cazuri noi, până la un nivel record, de 1.504 noi îmbolnăviri.

Managerul Spitalului Victor Babeş, unul din principalele spitale suport COVID din Capitală, afirmă că aceste manifestări nu au fost înregistrate dar în România, ci şi în alte ţări.

"Pentru foarte mulți, viitorul nu e foarte limpede, modul în care vor fi afectate diverse sisteme ale corpului nu e foarte limpede încă. S-au făcut pași mari, se știe clar unde ajunge, ce zone vasculare atacă, ce produce acolo - nici nu nu trebuie populația să le știe, trebuie doar să înțeleagă că e un virus cu arie foarte mare de acțiune, cu întindere pe mai multe sisteme, nu e virusul care dă doar simptome specifice unei răceli”, a avertizat dr. Emilian Imbri.

Citeşte şi Statistici îngrijorătoare. O treime din pacienții COVID au mințit că nu au simptome

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ