Raed Arafat, după numărul record de cazuri noi de coronavirus: "Încercăm să creştem numărul de paturi la ATI"

| 27 aug, 15:17

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, avertizează asupra respectării regulilor de protecţie împotriva contractării virusului COVID-19, după numărul record de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore.

"Situația încă nu este sub control, chiar dacă în ultimele zile a fost un trend ușor descrescător, iată că sunt momente în care este depășit recordul din raportările de la ora 13.00. Asta arată că încă mai avem de lucrat împreună ca să menținem situația sub control, să menținem un platou sau o descreștere ușoară, cel puțin în următoarea perioadă. Asta înseamnă automat respectarrea regulilor care au fost recomandate sau impuse, de către noi toți, împreună”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Citeşte şi Managerul Spitalului Victor Babeş: Unii pacienţi COVID au simptome nemaiîntâlnite până acum

Arafat a avertizat şi asupra faptului că scenariul cel mai grav ar fi să rămânem fără disponibilităţi ale paturilor de ATI, ceea ce înseamnă o capacitate limitată de internare a pacienţilor care au nevoie de oxigen.

"Cifra de 1.500 pentru noi e îngrjorătoare pentru că fiecare cifră, un procent din ea, înseamnă internare în terapie intensivă. La fiecare 1000 de cazuri, aproape 50 ajung la terapie intensivă. Încercam în acest moment să creștem numărul de locuri de terapie intensivă. Chiar dacă faci sute de paturi, dacă nu ai resursa umana necesară, nu ai cum să le operezi. Noi încercăm să găsim soluțiile care, pe lângă creșterea numărului paturilor, să rezolvăm și partea de personal, folosind rezidenții de ani mari, detașând personal medical între unitățile sanitare, lucru pe care l-am făcut în ultima perioadă”, a explicat Raed Arafat.

Citeşte şi Virgil Musta avertizează după număr record de pacienţi la ATI: Medicii vor trebui să decidă pe cine tratează

El speră că numărul testelor făcute zilnic să rămână ridicat, chiar dacă se termină perioada de concedii și există posibilitatea ca mai puțini oameni să facă teste la cerere.

„Eu sper totuşi că o să vedem că testele nu scad, ci cresc în continuare, mai ales dacă intră noile tehnici de teste rapide care se bazează pe antigen, nu pe anticorpi şi care să ne permită să punem diagnosticul într-un sfert de oră, 20 de minute sau 30 de minute, nu în câteva ore, cum se întâmplă acum”, a adăugat Arafat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ