Mănânci mititei? Uite ce BOALĂ mortală te paște

| 09 apr, 2014

Micii au devenit o emblemă naţională regăsinduse cu succes pe orice grătar bine încins pe care românii îl fac periodic. Pe atât de gustoşi, aceştia sunt foarte nocivi pentru sănătatea noastră.

Zilele libere care vor veni o dată cu mini-vacanţele de Paşti şi 1 Mai vor  da prilejul multor români să iasă la iarbă verde, unde vor încinge grătare şi vor pune pe el şi câţiva mici.

Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi avertizează: "Mititeii sunt o bombă calorică şi au efecte nefaste asupra sănătăţii. Fiţi foarte atenţi la ingredientele din compoziţie. Citiţi cu atenţie etichetele şi excludeţi produsele care au în compoziţie alte ingrediente în afară de carne tocată, sare, condimente şi bicarbonat de sodiu".

RECOMANDĂRILE Dr. Mencinicopschi

- Trebuie sa fiti atenti sa fie bine facuti, deoarece in cazul frigerii incomplete exista sansa contaminarii cu trichinela, care poate duce la imbolnaviri grave.

- Fripti pe gratarul cu foc direct devin toxici din cauza arsurii si a contaminarii cu hidrocarburi, benz-a-pireni si dioxine. Asocierea cu paine si bauturile alcoolice inrautateste si mai mult digestia, putand provoca imbolnavirea ficatului.

- De asemenea, consumul exagerat de mici poate duce la cresterea riscului unor cancere – de vezica, colon, pancreas sau al pancreatitelor acute.

Nu se combină cu pâine

"Atunci cand dorim sa consumam mici, este contraindicat contactul direct al carnii cu flacara sau carbuni incinsi. Daca sunt portiuni arse sau rumenite, acestea se vor indeparta. Este esential ca gratarul sa fie bine curatat pentru indepartarea resturilor care contin substante toxice si care pot patrunde in carnea pusa la fript. Cel mai bine e sa fim siguri din ce anume sunt facuti micii, sa ii mancam cu salata si mustar natural, alaturi de cantitati moderate de vin rosu, bio (fara sulfiti) – astfel, le scade toxicitatea", mai spune Doctor Menci.

Ce conţin micii din supermarket

La o scurtă citire a etichetelor de pe câteva tăviţe cu mici din supermarket (în special sortimentele congelate), aflăm că producătorii de pastă de mici folosesc şorici în compoziţie. Acesta creşte rapid nivelul de colesterol şi provoacă gută. În plus, găsim grăsime în procente ridicate, coloranţi precum carmin, care e de fapt o pulbere obţinută prin zdrobirea ouălor unei insecte numită coccus cacti şi care s-a dovedit că este cancerigen. Pe lângă asta, găsim acid ascorbic sau chiar celebrul E621 (monoglutamat de sodiu), considerat unul dintre cei mai periculoşi aditivi pentru sănătatea omului, notează csid.ro.

Micii nu sunt periculoşi doar pentru sănătate, ci şi pentru siluetă. La 100 de grame de mici vei acumula cel puţin 350 de calorii, deci nu strică să faci puţină mişcare după masă, în loc să îţi potoleşti setea cu o bere rece.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ