Marcel Ciolacu: Părinţii ar putea fi amendaţi dacă nu îşi duc copiii la şcoală

| 08 sep, 20:52

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a explicat că primarii au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a se pregăti pentru începerea şcolii, populaţia fiind mai puţin interesată de alegerile locale din 27 septembrie.

"Romanii si primarii sunt interesati de inceperea scolii, indiferent de culoare politica. Primarii si-au facut datoria, avem scolile pregatite, dar nici pana acum nu se stie nici cu manualele, cum se va desfasura, a venit si aceasta idee cu scoala online. Guvernul Orban stie ca este o minciuna, pentru ca peste 5000 de localitati nu sunt pregatite. Deschidem online, dar nu am dat nicio tableta", a declarat preşedintele PSD. Marcel Ciolacu, la România TV.

Ciolacu s-a referit şi la posibilitatea ca părinţii ce nu-şi vor lăsa copiii la şcoală, de frică, să fie amendaţi, învăţământul fiind obligatoriu.

"Este o lipsa de transparenta si credibilitate a guvernului. Este posibil, nu este o noutate, si in timpul starii de urgenta romanii erau amendati, iar guvernanti aveau voie sa faca ce vor. Exista doua Romanii: una a guvernului, unde prioritatea sunt alegerile locale, si cea a romanilor, unde prioritatea este inceputul scolii. Asta este discrepanta dintre romani si guvern", a mai spus Ciolacu.

Potrivit codului penal, părintele sau persoana căreia i-a fost încredințat, potrivit legii, un minor și care, în mod nejustificat, îl retrage sau îl împiedică prin orice mijloace să urmeze cursurile învățământului general obligatoriu se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, într-o conferinţă de presă de luni, că, în mod obligatoriu, copiii trebuie să se prezinte la cursuri din 14 septembrie şi că părinţii au obligaţia să îi îndemne să meargă la ore.

"Şcoala nu este facultativă. Şcoala începe în mod obligatoriu de la data de 14 septembrie. Există mai multe scenarii în baza cărora se poate învăţa începând cu data de 14 septembrie. Însă copiii trebuie să meargă la şcoală. Părinţii au de asemenea obligaţia pe de o parte să îi verifice pe copii să nu se prezinte bolnavi la şcoală şi în acelaşi timp să îi îndemne să meargă la ore", a afirmat vicepremierul Raluca Turcan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ