Mare PRĂPĂD printre parlamentari: Au DEVALIZAT totul

| 11 feb, 18:35

Deputatul PSD de Maramureş Călin Matei a susţinut, miercuri, că toate camerele hotelului Monte-Nelly, unde aveau cazare peste 45 de parlamentari, au fost devalizate week-endul trecut, acestea fiind sparte, iar lucruri personale, bani sau laptop-uri au dispărut, cazul fiind preluat de poliţişti.

Potrivit unor surse din Poliţia Capitalei, furtul s-ar fi produs în perioada 6-8 februarie, mai multe bunuri dispărând din hotel, care era nelocuit de aproximativ o lună, fiind debranşat de la reţeaua de electricitate. „E vorba de hotelul Monte-Nelly unde stăm peste 45 de parlamentari şi care are peste 50 de camere. Am ajuns luni dimineaţa la Parlament, mi-au spus colegii «Vezi la hotel la noi e prăpăd, e jale, e devalizat absolut tot». Am ajuns acolo luni, nu puteam să intru, mi-au zis să vin marţi după ora 13.00, în prezenţa ofiţerilor de poliţie, lucru de altfel normal. Uşile erau forţate, s-a intrat în camere, s-au furat laptop-uri, haine la unii colegi. Sunt colegi care stăteau acolo de mai multe mandate, absolut era devalizat”, a susţinut deputatul Călin Matei.

El a arătat că i se pare ciudat ca un întreg hotel cu peste 50 de camere să fie devalizat.

„Oricâte filme poliţiste ai vedea, oricâte cărţi poliţiste ai citi, mi se pare cam ciudat, nu cred că s-a auzit să fie prădat un hotel întreg, peste 50 de camere. E foarte ciudat, nu vreau să fac supoziţii. Cei de acolo spuneau că spargerea a fost sâmbătă spre duminică. Nu s-a furat niciun televizor. Mi se pare ciudat, suspect, sperăm ca organele de poliţie să-şi facă datoria. S-au furat lucruri din 50 de camere, dar televizoarele nu”, a spus deputatul PSD.

El a arătat că lui i-a dispărut o sumă de bani până în 1.000 de lei, care se afla în sacou, precum şi lucruri de toaletă.

„Autorităţile au fost ieri (marţi, n.r.) acolo, camerele erau sigilate, sâmbătă spre duminică a fost spargerea. Camerele erau sigilate”, a mai spus Călin Matei, care a arătat că la acest hotel nu mai era curent electric din luna decembrie.

Deputatul PNL de Bistriţa-Năsăud Stelian Dolha a susţinut că s-a mutat din hotel înainte de acest incident şi a confirmat faptul că hotelul nu mai avea utilităţi. „Nu mi-a dispărut nimic, am apucat să plec. Curentul era deja oprit. La sfârşitul lui ianuarie m-am mutat, înainte de a fi vadalizat. Cred că, de fapt, conducerea Camerei ştia că nu sunt utilităţi, nici măcar transportul microbuzelor nu se mai făcea. Era pază, apoi intrarea se făcea pe cartelă, părea destul de sigur”, a spus Stelian Dolha.

El a arătat că hotelul era ocupat în totalitate de parlamentari.

Dolha a mai spus că plătea aproximativ 3.000 de lei pe cameră lunar, ulterior suma diminuându-se la 2.000 de lei, atunci când nu se mai servea micul-dejun.

Deputatul PNL de Vaslui Dan Bordeianu a precizat, la rândul său, că s-a mutat din hotel întrucât nu mai era racordat la utilităţi. „Eu m-am mutat înainte. Ni s-a spus că nu e racordat la utilităţi. Acum o lună am plecat”, a spus Bordeianu.

Deputatul Călin Matei a postat şi pe contul său de Facebook fotografii în care se poate vedea cum camerele au fost răvăşite, fiind aruncate lucruri atât în cameră, cât şi pe hol şi pe scări.

Potrivit unor surse din Poliţia Capitalei, furtul s-ar fi produs în perioada 6-8 februarie şi a fost sesizat de femeia de serviciu, care a găsit mai multe lucruri răvăşite.

Anchetatorii Secţiei 8 de Poliţie au stabilit că de la recepţia hotelului dispăruseră un laptop şi o tabletă, hotelul fiind nelocuit de aproximativ o lună, fiind debranşat de la reţeaua de electricitate.

Tocmai din cauza lipsei de curent electric, hoţilor le-ar fi fost uşor să fure din imobil, în condiţiile în care acesta avea uşi cu deschidere automată.

Conform poliţiştilor, din cele 50 de camere ale hotelului, hoţii intraseră în 33 de camere, de unde furaseră două telefoane mobile, un ceas în valoare de 70 de lei, o maşină de ras, un troler, mai multe parfumuri, o maşină de tuns, o borsetă şi 500 de lei.

La câteva ore după reclamarea furtului, anchetatorii au observat un bărbat fără adăpost care, în trolerul furat din hotel, avea aproape toate bunurile reclamate, inclusiv cei 500 de lei.

Suspectul, în vârstă de 35 de ani, a fost reţinut duminică, însă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au decis să nu-l prezinte pe acesta în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, după ce au considerat că mai este nevoie de probe la dosar, au menţionat sursele citate.

Din 2013, potrivit unei hotărâri a Birourilor Permanente reunite, deputaţii care nu au domiciliul în Bucureşti sau Ilfov primesc o sumă forfetară echivalentă cu 4.000 de lei pe lună de la Camera Deputaţilor pentru a-şi achiziţiona servicii de cazare în Capitală, ei fiind cei care îşi exprimă opţiunea pentru locul de cazare, Camera neavând nicio legătură cu acest lucru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 feb, 19:39
Danyela Danyela
Oferte de lucru pe timp de criza!
Oferte de lucru alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ