DOCUMENT INCENDIAR: Conducerea Poliţiei Prahova reclamată la DNA pentru deturnare de fonduri

| 06 mar, 10:03

Conducerea Poliţiei Prahova a fost deturnată la DNA pentru deturnarea unor fonduri destinate ajutorării victimelor inundaţiilor din anii trecuţi.

Banii fiind donați de polițiști în 2007, 2008 și 2010. În plângerea penală sunt vizaţi mai mulți ofițeri de Poliție.

Printre cei menționați sunt șefii Poliției Prahova, chestorul Viorel Dosaru și adjuncții săi, cms.șef Adrian Rădulescu și cms. șef Ionel Trandafirescu, șeful Poliției Ploiești, comisar șef Cristi Manea, dar și alți ofițeri cu funcții. Deocamdata, conducerea IJP Prahova nu a facut nicio precizare despre acest caz fara precedent.

PLÂNGERE PENALĂ

"Împotriva mai multor ofițeri de poliție cu funcții de conducere din cadrul IPJ Prahova, (chestor de poliție Dosaru Viorel, cms. șef Rădulescu Adrian, cms. șef Trandafirescu Ionel, cms. șef Manea Gelu Cristian, cms. șef Mirițescu Eduard, cms. șef Dumitran Ion, comisar șef Vișan Paul, cms. șef Vlăsceanu Gheorghe, cms. șef Crivăț Ștefan, cms. șef Zecheru Nicolae, cms. Oprea Adrian, cms. șef Ion Radu, Președinte al Asociației Poliția Prahoveană, etc) care în cursul lunilor octombrie - noiembrie 2014, cu bună știință, au deturnat suma aproximativă de 15.000 lei, această sumă de bani provenind dintr-o colectă de bani a polițiștilor din inspectorat din anii anteriori, când, în urma inundațiilor, mai multe persoane au rămas sinistrate, la acel moment fiind făcute apeluri de întrajutorare către instituțiile publice, la nivelul inspectoratului de poliție fiind colectată suma mai sus menționată pentru ajutorarea acestora.
Întrucât banii nu au fost utilizați în acest scop, în cursul lunii octombrie sau noiembrie 2014, în cadrul unei ședințe a conducerii IPJ Prahova, de comun acord, consiliul de conducere al inspectoratului format din ofițerii mai sus menționați cât și alții, au fost de acord cu propunerea inspectorului șef, chestor de poliție Dosaru Viorel, de a deturna banii respectivi din scopul pentru care fuseseră colectați, dispunând virarea sumei de bani în conturile "ASOCIAȚIEI POLIȚIA PRAHOVEANĂ", deși mulți dintre angajații IPJ nu sunt membri ai acestei asociații, nu beneficiază de vreun ajutor din partea acesteia și nu au fost întrebați ce doresc să se facă cu banii lor, neexistând un acord al acestora în acest scop.
Menționez că, deși toți ofițerii au cunoștinte de drept, nu au sesizat fapta organelor abilitate în cercetarea acestora, motiv pentru care vă solicit sesizarea din oficiu pentru complicitate, omisiunea sesizării cât și neglijență în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, iar pentru persoanele care au comis fapta și pentru abuz în serviciu.
Dovada săvârșirii infracțiunilor o fac cu următoarele mijloace de probă:
- extras de cont al operațiunilor efectuate în ultimele luni de ASOCIAȚIA POLIȚIA PRAHOVEANĂ din cadrul IPJ Prahova
- procesul verbal de ședință din ziua când s-a luat această decizie în care sunt menționați participanții, adică cei care au luat la cunoștință."

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ